Yeni evlerine yerleştiler?

Şırnak'ta inşa edilen konutlara yerleşen terör mağduru aileler, yeni yılı konforlu evlerinde karşılamanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 02.01.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta ina edilen konutlara yerleen terör maduru aileler yeni yla konforlu evlerinde girmenin mutluluunu yaad.

rnakta 3 yl önce Bahçelievler, Yeilyurt, Yeni, Cumhuriyet, Aydnlkevler, smet ve Gazi Paa mahallelerinde teröristlerce kazlan çukurlarn ardndan gerçekletirilen saldrlar dolaysyla evlerinden olan terör maduru aileler için çevre ve ehircilik Bakanlnca ina edilen 5 bin 716 konuttan 1790 teslim edildi.

Konutlar noter huzurunda çekilen kurayla hak sahiplerine verilirken, geri kalan konutlarn 6 ay içinde teslim edilmesi planlanyor.

na edilen konutlara yerleen terör maduru aileler yeni yla konforlu evlerinde girmenin mutluluunu yayor.

Vali Ali Hamza Pehlivan, PKKllarn saldrlar sonucu ev ve i yerlerinin büyük oranda tahrip edildiini, terör madurlar için yapm süren ev ve i yerlerinin yeni yl içerisinde teslim edileceini söyledi.

- 8 bin konut tamamland

Cizre, Silopi ve dil ilçelerinde terör madurlar vatandalar için yaptrlan ev ve i yerlerinin teslim edildiini aktaran Pehlivan, devletin kentte terörden doan maduriyeti giderme anlamnda büyük yatrm yaptn vurgulad.

Kentte büyük deiim ve dönüüm yaandn aktaran Pehlivan, öyle devam etti:

çevre ve ehircilik Bakanlmzn, TOKnin büyük yatrmlar var. 2019 ylnda bu yatrmlarda önemli mesafeler alnd. l genelinde 10 bin 156 konutun yaklak 8 bini tamamland. Bunlarn da birçou vatandalarmza teslim edildi. lçelerimizde bütün konutlar teslim edildi. Kent merkezimizde de inallah 2020 ylnn ilk alt aynda bütün konutlar ve i yerleri de teslim edilecek. Konutlarn teslimiyle birlikte ehrimiz çok güzel bir görünüme kavuacak.

- Yeni evimize kavutuumuz için mutluyuz

smetpaa Mahallesinde yeni yl karlayan vatandalardan 6 yandaki Ahmet Altürk, evinin terör saldrlarnda ykldn ve çok zor günler geçirdiklerini anlatt.

Kötü günlerin bir daha yaanmamas dileinde bulunan Altürk, Evimize 3 gün önce yerletik. Allah sebep olanlardan raz olsun. Uzun süre kirada kaldk ve çok büyük zorluklar yaadk. Yeni evimize kavutuumuz için mutluyuz. Bata Cumhurbakanmz, çevre ve ehircilik Bakanmz ve Valimiz bata olmak üzere emei geçen devlet büyüklerimize çok teekkür ediyoruz. diye konutu.

55 yandaki Hanife Altürk de çocuklaryla birlikte yeni yl huzur içerisinde geçirmenin mutluluunu yaadklarn belirtti.

Aydnlkevler Mahallesinde oturan 30 yandaki Necla Tatar da Eski evimiz sobalyd terör saldrlarnda ykld. Devletimiz onun yerine bize doalgaza uyumlu modern bir konut verdi. Yeni yl ailemizle beraber karlyoruz. Mutluyuz, huzurluyuz. Allah devletimize zeval vermesin. dedi.

Ana Sayfaya Git