Yeni haklar getirdik!

Bakan Karaismailoğlu: "19. dönem toplu iş sözleşmemizde kadın çalışanlarımıza yeni haklar getirdik"

Haberler 05.10.2021 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu, 19uncu dönem toplu i sözlemesinde kadn çalanlara yeni haklar getirdiklerini belirterek, çi pozisyonunda nitelik tablolarndaki Kadn içi çalamaz eklindeki ibareleri yeni sözlemede kaldrdk. dedi.

Karaismailolu, Ulatrma ve Altyap Bakanl ile Türk- Konfederasyonuna bal Yol- Sendikas arasnda imzalanan 19uncu Dönem Toplu Sözlemesi Töreninde yapt konumada, Bakanlk olarak Türkiyeyi dünyann en büyük 10 ekonomisi arasna yükseltme hedefiyle çalmalara 7/24 hizmet anlayyla devam ettiklerini, dünyann gptayla izledii mega projeleri birer birer hayata geçirdiklerini söyledi.

Projelere yalnzca yol ya da köprü olarak bakanlarn her zamanki gibi yanldn ifade eden Karaismailolu, Türkiyeye ça atlatan projelerin istihdama, ekonomiye, ticarete katk sunmann yannda vatandalarn konforlu ve güvenli seyahat etmesine de olanak saladn bildirdi.

Karaismailolu, söz konusu projelere ilikin bilgi vererek, bunlarn hayata geçmesinde ve hedeflere salanan katkda içilerin emei ve aln terinin büyük olduunu dile getirdi.

Dünyay olduu kadar ülkeyi de tesiri altna alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn, merkez ve tara olmak üzere tüm ulam modlarn etkilediine dikkati çeken Karaismailolu, salgn nedeniyle gelimi birçok ülkenin salk sistemi, çalma hayat ve ekonomik yapsnn derin yara aldn ancak güçlü yönetim anlayyla ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann liderliinde alnan ekonomik tedbirle bu süreci mümkün olan en az hasarla atlatmak için hep birlikte çaba sarf ettiklerini vurgulad.

KATMA DEER OLUTURMU PROJELER, YEN TÜRKYE TARHNE ADLARINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDILAR

Bakanln çalmalarn anlatan Karaismailolu, öyle konutu:

Bizleri 2023 hedeflerimizden uzaklatrmaya çalanlara, bize köstek olmaya çalanlara ramen Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann liderliinde emin admlarla yatrmlarmz birer birer hayata geçirmeye devam edeceiz. Zaman zaman bu kutlu yürüyüümüzü çekemeyenler, engel olmak isteyenler her zaman olacaktr. Bugün halkmzn hayatnn ayrlmaz parças olmu köprüler, tüneller, havalimanlar, Türkiyede üretilen bir ürünün kolayca yurt dnda karln bulmasn salyor. Neden? çünkü Türkiye, lojistik açdan artk merkez bir konumda. Bugün gurur duyulan, ekonomik, zamansal ve çevresel faydalar saymakla bitmeyen, ürünümüzü pazara, hastamz hastaneye, çocuumuzu okula tayan emniyetli yollarmz, halkmz dünyaya ulatran havalimanlarmz, hep bir dirençle karlanyor ama sonunda her biri milletimizce benimsenmi ve katma deer oluturmu projeler olarak yeni Türkiye tarihine adlarn altn harflerle yazdryorlar.

mzalanan toplu i sözlemesinin de üretim ve büyüme hzna ivme kazandracan belirten Karaismailolu, Toplu i sözlemesinde içi kardelerimizin hakknn ve emeinin korunmas için tüm taraflar iyi niyet ve samimiyet göstererek büyük gayret sergiledi. 19uncu dönem toplu i sözlememizde, kadn çalanlarmza yeni haklar getirdik. çi pozisyonunda nitelik tablolarndaki Kadn içi çalamaz eklindeki ibareleri yeni sözlemede kaldrdk. Bu ekilde halen çalan kadn arkadalarmzla ie yeni bavuracak kadn adaylar için i alan snrlamas da ortadan kalkt. AK Parti hükümetleri olarak halka hizmeti Hakka hizmet olarak görüyor, bizimle omuz omuza çalan içi kardelerimizin aln terlerinin karln vermeye devam ediyoruz. ifadelerini kulland.

URADA 2023, 2035, 2053 VE 2071 HEDEFLERNE ULAMADA YEN YOL HARTASI çZLECEK

Karaismailolu, 6-8 Ekimde stanbul Atatürk Havaliman C Terminali Etkinlik Merkezinde yaplacak Lojistik, Mobilite ve Dijitalleme temal 12nci Ulatrma ve Haberleme urasna da deinerek, 55 ülkeden katlacak ulatrma bakanlar ve yardmclarnn katlm gösterecei kapal oturumlar yaparak, dünyay deitirebilecek mega ulam projeleri, Kovid-19 sonras dünyada ulamn iyiletirilmesi, esneklii ve küresel tedarik zincirlerin yeni standartlarnn belirlenmesi, bütünsel kalknmay salayacak ekonomi ve ulam koridorlarnn geliimi ve ülkelere etkisi konularnda sektördeki i birlii frsatlarn, bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerini masaya yatracaklarn bildirdi.

Türkiyenin 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerine ulamada yeni yol haritasn çizecek Türkiye Ulatrma Politikasnn urada ekilleneceini vurgulayan Karaismailolu, 3 gün sürecek urayla bu hedeflere ulaacak politika ve stratejiler konusunda, uzman yerli ve yabanc üst düzey yöneticileri, bilim insanlarn, sivil toplum kurulularn ve özel sektör temsilcilerini bir araya getireceklerini kaydetti.

Türk- Konfederasyonu Bakan Ergün Atalay da örgütlenmeyle ilgili skntlarn devam ettiini belirterek, sendika olarak içilerin sorunlarn çözmeye çaltklarn dile getirdi.

Türkiye Yol- Sendikas Genel Bakan Ramazan Aar ise bu dönem kamu toplu i sözlemesi görümelerinin olumlu ve baarl geçtiini söyledi.

Konumalarn ardndan Ulatrma ve Altyap Bakanl Merkez ve Tara Tekilat 19. Dönem letme Toplu Sözlemesi imzaland.

Ana Sayfaya Git