Yeni Hasankeyf'te sona doğru

Ilısu Baraj Gölü altında Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinin yeni yerleşkesinde TOKİ tarafından 710 konutun yapımına başlandı.

Haberler 18.03.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi Hasankeyfin yeni yerleim yeri ile ilgili çalmalar sürüyor. Belediye ve lçe Jandarma Komutanl dnda bütün kurumlarn tand yeni yerleim yerine vatandalar için konut yaplyor.

Toplu Konut daresince (TOK) daha önce 110 konutun yapld yeni yerleim alannda ina edilecek 710 konutun temeli atld.

Hasankeyf Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, yeni yerleim alanndaki ina çalmalarnn hzla devam ettiini söyledi.

Bölgenin tarihi dokusunun bütünlük içerisinde korunarak yeni Hasankeyfin ina edildiini vurgulayan Baygüven, 500-700 metrekarelik parseller içerisinde tek katl yaplacak konutlarn 160 metrekare büyüklüünde olacan anlatt.

Konutlarn 18 ayda tamamlandktan sonra hak sahiplerine teslim edileceine iaret eden Baygüven, unlar dile getirdi:

Kurulan komisyon ksa süre önce hak sahiplii ile ilgili çalmalarn tamamlad. 150 i yeri ve 710 konut tespit edilmiti. Yeni Hasankeyfe esnafn en iyi ekilde ticari faaliyetlerini yapabilmesi için de çalyoruz. Vatandalarn ve tarihi eserlerin tanmasnn ardndan Hasankeyf, bölgenin cazibe merkezi konumuna gelecek.

- En ksa zamanda oraya tanmak istiyoruz

Hak sahibi Sait Tunç (37), Hasankeyfin sit alan olmas nedeniyle yllardr eski evlerde oturmak zorunda kaldklarn söyledi.

8-9 kiilik ailelerin 49 metrekarelik evlerde sknt çektiini aktaran Tunç, Yeni Hasankeyfe tanacamz günü dört gözle bekliyoruz. Yllardr 49 metrekarelik evlere adeta hapsolduk. Yeni evlerin büyük olmas çok güzel. En ksa zamanda oraya tanmak istiyoruz. fadelerini kulland.

Ilsu Baraj ve HES Projesi Kültürel Varlklar Koruma ve Kurtarma çalmalar kapsamnda getirilecek tarihi ve kültürel eserler, buradaki Kültür Parknda sergilenecek.

çalmalarda El-Rzk Cami minaresi, Kzlar Cami, Sultan Süleyman Han Cami giri kaplar, Koç Cami, mam Abdullah Türbesi ve Zaviyesi, Zeynel Bey Türbesi, hamam, kale kaps gibi tarihi yaplar parça ve bütünsel olarak tanacak. Tama iine ilk olarak Zeynel Bey Türbesi ile balanacak.

Ana Sayfaya Git