Yeni istihdam paketi yolda

Kamu bankaları, 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyen, istihdama yönelik yeni bir paket üzerinde çalışıyor.

Haberler 22.10.2019 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziraat Bankas Genel Müdür Yardmcs Alpaslan çakar Üç kamu bankas (Ziraat Bankas, Halkbank ve VakfBank) olarak istihdama yönelik yeni bir paket getireceiz. 10 ve üzeri içi çaltran iletmeleri hedefleyeceiz derken, Halkbank Genel Müdür Yardmcs Hasan Tuncay Sektörlerin canlanmas adna elimizden gelen her eyi yapmaya devam ediyoruz dedi. Vakfbank Genel Müdür Yardmcs Muhammet Lütfü çelebi ise, Karll bir tarafa braktk. Biz de 4-5 milyar lira kar etmesini bilirdik. Üreten ve katma deer yaratann yannda yer almay tercih ettik diye konutu.

HABER MERKEZ

Kamu bankalar (Ziraat Bankas, Halkbank ve VakfBank), 10 ve üzeri içi çaltran iletmeleri hedefleyen, istihdama yönelik yeni bir paket üzerinde çalyor.

Ziraat Bankas Genel Müdür Yardmcs Alpaslan çakar, Halkbank Genel Müdür Yardmcs Hasan Tuncay ve VakfBank Genel Müdür Yardmcs Muhammet Lütfü çelebi, Ankara Sanayi Odasnn (ASO) Ela Quality Resort Otelde gerçekletirdii Meslek Komiteleri Ortak Toplantsna katld.

Yeni istihdam paketi yolda

Alpaslan çakar, yapt konumasnda, 3 kamu bankas (Ziraat Bankas, Halkbank ve VakfBank) olarak istihdama yönelik bir çalma yürüttüklerini belirtti.

stihdama yönelik yeni bir paket getireceklerini ifade eden çakar, Bu paket, Hazine ve Maliye Bakanl tarafndan kamuoyu ile paylalacak. 10 ve üzeri içi çaltran iletmeleri hedefleyeceiz. Yine burada ödemesiz dönemler, makul vadeler olacak. diye konutu.

çakar, paketin fiyatlama açsndan da cazip olacan, VME Finansman Paketi dndaki tekstil, ayakkab gibi sektörleri de kapsayacan dile getirdi.

Emek youn sektörlerin de hedeflendiine dikkati çeken çakar, IP, çar merkezleri, turizm, temizlik, güvenlik gibi... naatlarn tamamlanmasna yönelik bir opsiyon da olacak. Paketin amac, kapasitelerin tam olarak kullanlmas ve ksmen istihdamn artrlmas. Yeni istihdam salandnda iverenlerin maliyet yükünü ksmen azaltmaya yönelik bir paket olacak. ifadesini kulland.

- Bu sene kar yl deil, ar yl

Halkbank Genel Müdür Yardmcs Hasan Tuncay da banka olarak KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu (KGF) kaynakl krediler bata olmak üzere KOBleri desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

Likiditeleri elverdii oranda reel sektörü desteklediklerini vurgulayan Tuncay, mkanlar zorluyoruz. Bu seneyi kar yl deil, ar yl olarak adlandrdk. ster konut ve ihtiyaç kredileri olsun, ister tat kredileri olsun fiyatlama son derece cazip. Sektörlerin canlanmas adna elimizden gelen her eyi yapmaya devam ediyoruz. Yeni Ekonomi Program (YEP) ile beraber özellikle kamu bankalar olarak reel sektörün en büyük destekçisi olacaz. dedi.

Vakfbank Genel Müdür Yardmcs Muhammet Lütfü çelebi ise geçen yl Türkiyeye yönelik balatlan kur atandan bugüne kadar karll bir yana brakarak Türkiye bilançosuna odaklandklarn söyledi.

Sanayicilerin, söz konusu dönemde, ciddi fedakarlklarda bulunduklarn belirten çelebi, Bugün baktmzda, önümüzün daha açk olduunu düünüyorum. dedi.

çelebi, enflasyon ve faiz oranlarnn dümeye baladn ifade etti.

Kur atann yaand dönemde kamu bankalar devreye girmeseydi faizler yüzde 20-25in altna dümeyecekti. diyen çelebi, Karll bir tarafa braktk. Biz de 4-5 milyar lira kar etmesini bilirdik. Üreten ve katma deer yaratann yannda yer almay tercih ettik. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git