Yeni toplu ulaşım güzergahı

Bismil İlçesi kırsal mahallelerine yeni toplu ulaşım güzergahı

Haberler 18.07.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Belediyesi, vatandalarn hastane, eitim, salk ve ticari ihtiyaçlar ile ehir merkezlerine ulamlar salamak amacyla kent merkezi ile Bismil ilçesi arasndaki 9 krsal mahalleyi kapsayan yeni bir toplu ulam güzergah oluturdu. Ulam hizmetinin salanaca güzergahtan 8 bin 700 vatanda faydalanacak.

Diyarbakr Belediyesi, vatandalardan gelen talepler üzerine kent merkezi ile Bismil ilçesi arasnda bulunan çöl Aan, Iklar, Aa Horozlu, Ata Köy, Molla Hamit, çakall, Eli Açk, Bakacak ve Yukar Darl mahallelerinde çalma balatt.

YEN TOPLU TAIMA GÜZERGAHI

çalma ile eski Bismil yolu üzerinde bulunan 9 krsal mahallede, 2 bin 81 hanede yaklak 8 bin 700 vatandan yaad tespit edildi. Büyükehir Belediyesi, yol artlarnn uygun olduu 9 mahallede yaayan vatandalara ulam hizmeti vermek için 58 kilometre uzunluunda yeni toplu ulam güzergah oluturdu.

Büyükehir Belediyesi ayrca çnar ilçesinde yaayan vatandalardan gelen youn talepler üzerine hizmet veren iki toplu ulam aracnn saysn artrarak üçe çkartt. Toplu ulam hizmetlerinin 18 Temmuzda balayaca yeni güzerghlarda çnar ilçesinde ve mahallelerde yaayan vatandalarn hastane, eitim, salk ve ticari ihtiyaçlar ile ehir merkezlerine ulamlar salanacak.

Ana Sayfaya Git