Yeni tutarlar, 6 Ocak itibarıyla gençlerin hesabına yatıyor

Üniversiteli öğrencilere burs/kredi desteği sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, ocak ayından itibaren GSB burs/kredileri zamlı olarak ödeyecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni tutarlar, 6 Ocak itibarıyla gençlerin hesabına yatmaya başlayacak.

Haberler 06.01.2026 - 10:34 Son Güncelleme : 06.01.2026 - 10:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Kabine Toplantısının ardından 2026 yılı GSB burs ve öğrenim kredisi rakamlarını yüzde 33 oranında yükselttiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine yönelik yaptığı açıklamada, lisans öğrencilerine 4 bin TL, yüksek lisans öğrencilerine 8 bin TL, doktora öğrencilerine ise 12 bin TL burs/kredi ödeneceğini söyledi. Yükseltilen burs/krediler, 6 Ocak itibarıyla öğrencilerin hesabına yatmaya başlayacak. Ocak ayının 6sı ile 10u arasında öğrencinin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre bankaya yatırılacak zamlı burs/krediler, bu tarihlerden itibaren Ziraat Bankası hesabı üzerinden kullanılabilecek.

Ana Sayfaya Git