Yeni yıl hediyesi

Başbakan Yıldırım 2017'de, 1000 TL altında emekli maaşı alanlara 300 TL, 1000-2000 TL maaş alanlara 375 TL, 2000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara 450 TL promosyon verileceğini açıkladı.

Haberler 31.12.2016 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu ve beraberindeki heyetle birlikte cuma namaz çknda emekliye promosyon açklamas yapt. Buna göre, 2017de emeklilere maalarna ilaveten promosyon diye bilinen bir ödeme yaplacak. 1000 TL altnda emekli maa alanlara 300 TL, 1000-2000 TL maa alanlara 375 TL, 2000 TL üzerinde emekli maa alanlara da 450 TL tek seferde ödeme yaplacak.

Yldrm bundan 11 buçuk milyon emeklinin yaralandn açklad Bunun 8 buçuk milyonu 1000-2000 TL aralnda ve onlar 375 TL alacak. Yüzde 6,5 civarnda 2000in üzerinde var, onlar 450 lira alacak. 300 TL alanlar da yüzde 20 civarnda dedi. Yldrm ödenecek promosyonun yllk tutarnn 5 milyar TL olacan ifade etti. Babakan Yldrm, Emekli maan bankalara yatryor devlet. Bankalar bu paray tuttuu için buna karlk emeklilerimize böyle bir imkn saladlar. Asgari bu kadar, vermek isteyen olursa daha fazlasn, bizim diyeceimiz bir ey yok dedi.

BABAKAN Binali Yldrm emeklilere verilecek promosyon ile ilgili açklama yapt. Babakan Yldrm konumasnda,2017 ylnda emeklilerimize maalarna ilaveten promosyon diye bilinen bir ödeme yaplacak. Bu ödeme de bin lirann altnda emekli maa alanlara bir seferde 300 lira, bin lira ile 2 bin lira arasnda emekli maa alanlara 375 lira, 2 bin lira üzeri emekli maa alanlara da 450 lira bir seferde ödeme yaplacak ifadelerine yer verdi.

Babakan Binali Yldrm, emekliye verilecek promosyon miktarna ilikin açklamalarda bulundu. Yldrmn açklamalar u ekilde: Emeklilerimize unu anlatmak istiyorum. Bildiiniz gibi dün itibariyle 2017den geçerli olmak üzere Asgari ücrette yüzde 10 civarnda bir art gerçekleti. Bu yllk enflasyonun üzerinde bir arttr. lerde imkanlarmz arttkça ülkemiz zenginletikçe daha fazlasn vermek için gayret göstereceiz. çünkü emeklilerimiz ömürleri boyunca bu ülkenin kalknmas gelimesi için çaltlar. Onlarn emeklilik hayatnda olabildiince iyi artlarda yaamalar bizim öncelikli hedefimiz. mkanlar arttkça bunlar da yapacaz. 2017 ylnda emeklilerimize maalarna ilaveten promosyon diye bilinen bir ödeme yaplacak. Bu ödeme de bin lira altnda emekli maa alanlara bir seferde 300 lira, bin lira ile 2 bin lira arasnda emekli maa alanlara 375 lira 2 bin lira üzeri emekli maa alanlara da 45 0 lira bir seferde ödeme yaplacak. Bu neyin karl emekli maalarn bankalara yatryor devlet, bu yatrd bankalar bu paray tuttuklar için buna karlk emeklilerimize böyle bir imkan saladlar. Asgari bu kadar vermek isteyen olursa daha fazlasn amenna bizim diyeceimiz bir ey yok. Bunun yllk tutar ne diye merak edebilir vatandalar 5 katrilyonluk bir kayna bankalar ve hükümetimiz emekli maalarna ilave olarak bu promosyon eklinde salamtr. 3 yl hesaplar bankada tutulma karl bu ödeme yaplacak. Ödeme bir seferde yaplacak. Bu 2017de emeklilerimizin maa ald takvime uygun olarak bir 1, 2 ay içerisinde tamamlanm olacak.

TEKNK HUKUK BR DETAY OLMADIKTAN SONRA DEKLK SÖZ KONUSU OLMAZ

Babakan, gazetecilerin 18 maddelik Anayasa Teklifi kabul edildi. Anayasa deiiklii teklifi gerginlikler arasnda geçti, Genel Kurul aamasnda da aynsn bekliyor musunuz? Maddelerin azalmas gibi bir durum olabilir mi? sorusunu öyle yantlad: 21 maddeydi. Baz maddelerde deiiklik yapnca dierleriyle birletirme gibi bir yola gidildi. Özü itibariyle bir deiiklik yok. u anda 18 madde olarak genel Kurul gündemine gelecek. Genel Kurulda teknik hukuki bir detay olmadktan sonra deiiklik söz konusu olmaz.

KALICI HALE GELRSE BU ATEKES, SYAS çÖZÜM SÜREC BALAYACAK

Babakan Binali Yldrmn, Astana sürecine ilikin bir takvim verebilir misiniz? ABD gibi ülkelerin bu sürece dahil olmas konusunda admlar var m? sorusuna verdii yant u ekilde: Bu süreç herkese açktr, çünkü atei, ölümü durduruyor. Birlemi Milletler bata olmak üzere ABD, Koalisyon Güçleri teröre bulamam , terörü övmeyen yannda olmayan, barn kardeliin yannda olan herkes bu sürecin bir parçasdr. Bundan sonra kalc hale gelirse bu atekes, siyasi çözüm süreci balayacak.

TERÖRLE MÜCADELE ORTAK BR ANLAYII GEREKTRYOR

Babakan Yldrm, Rusya Hava Kuvvetleri harekete geçti El Babta . Diplomasi masas sahaya da yansyacak m? sorusuna u cevab verdi: Terörle mücadele ortak bir anlay gerektiriyor. Bu balamda Rusya , Amerika ve Koalisyon Güçleri ile müterek çalmalarmz var. Bizim orada bulunmamzn amac bellidir. Vatandalarmzn can ve mal güvenliini salamak.

çALIMA VE SOSYAL GÜVENLK BAKANLIINDAN AçIKLAMA

BABAKAN Binali Yldrmn, emeklilere promosyon ücreti çalmasna ilikin, yapt açklamann ardndan SGK kapsamnda aylk alan 11,5 milyon emekliye yönelik bankalarn uygulayaca promosyon ödemelerinin nasl yaplacayla ilgili bilgiler de belli oldu.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn 2015 Aralk ayndan itibaren konu ilgili olarak bankalar ile bir araya gelinerek görümeler sonuçland. Emeklilere ödemeler ubat 2017den itibaren balatlacak.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl emeklilere yönelik uygulanacak promosyonla ile ili u açklamay yapt: SGK kapsamnda gelir/aylk alan 11,5 milyon emekli bulunmaktadr. 2015/Aralk ayndan itibaren konu ile gelinen noktada kamu bankalar ile 1000 TL alt emekli ayl alanlara 300 TL, (2,3 Milyon Ki % 20 si; 767 Milyon TL)

1000 TL ila 2000 TL arasnda emekli ayl alanlara 375 TL, (8,3 Milyon Ki % 72,8; 3,44 Milyar TL) 2000 TL üzerinde emekli ayl alanlara 450 TL (791 bin Ki %6,9; 392 Milyon TL) Tutarlarnda 3 yllk promosyon ödenmesi konusunda mutabakat salanmtr. Promosyon ödemeleri pein olarak yaplacaktr. Söz konusu tutarlarn altnda promosyon anlamas yaplmayacaktr. Bu kapsamda, emeklilerimize üç yl için yaklak 4,6 Milyar TL promosyon ödemesi yaplacaktr. Emekliler ve hak sahipleri, promosyon anlamas yaplan bankalar arasndan çalacaklar bankalar tercih edebileceklerdir. Aktif 2 adet Otomatik Ödeme Talimat ile birlikte, Kredili Mevduat Hesab veya Kredi Kart ürünlerinden birisinin de bulunmas aranacak, bunlar dnda baka ürün aranmayacaktr. Maan tamamnn ATMden tek seferde ücretsiz çekilebilmesi salanacaktr. Emekli maa hesaplar için Hesap letim Ücreti muafiyeti verilecektir. SGK tarafndan, promosyon ödemesi yaplan emeklilerin baka bankaya maa aktarmlar engellenecektir. Promosyon ödemelerinin, sistemsel gelitirmelerin tamamlanmasn takiben, TCKN numarasna göre belirlenecek tarihlerde ubat 2017den itibaren balamas öngörülmektedir.

Ana Sayfaya Git