"Yeniden yapılandırmalarda ödeme tarihleri birleştirilsin" önerisi

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Yapılandırma kanunlarının başvuru ve taksit ödeme tarihleri karışıklığa neden olabilir ve esnaf bu karışıklıkta yapılandırma hakkını kaybedebilir. 6736 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanıyla 7020 sayılı Kanundan doğan borçların ödeme zamanı 31 Temmuz olarak birleştirilmeli"

Haberler 31.05.2017 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yaplandrma kanunlarnn bavuru ve taksit ödeme tarihlerinin karkla neden olabileceini ve esnafn bu karklkta yaplandrma hakkn kaybedebileceini belirterek, 6736 sayl Kanundan doan borçlarn ödeme zaman ile 7020 sayl Kanundan doan borçlarn ödeme zaman 31 Temmuz olarak birletirilmeli. Böyle bir uygulama hem yanllkla yaplandrma iptallerini önler hem de ekonominin canlanmasna bir katk salam olur. ifadelerini kulland.

Palandöken, yapt yazl açklamada, esnaf ve sanatkarlarn 31 Mart 2017den önceki borçlarnn yeniden yaplandrlmasna ilikin kanunun yürürlüe girdiini anmsatt. Söz konusu düzenlemede bavurularn 30 Haziranda, ilk taksit ödemeleri 31 Temmuzda sona ereceini belirten Palandöken, daha önce yaplandrma bavurusunda bulunmayan esnafn bu frsat iyi deerlendirmesi gerektiini vurgulad.

ÖDEME TARH BRLETRLSN

Daha önce borçlarn yaplandranlarn yeni düzenlemeden yararlanamayacan hatrlatan Palandöken, 6736 sayl Kanundan yararlanarak borçlarn yaplandranlarn ilk iki taksit ödemeleri 31 Maysta sona eriyor. 31 Mays itibaryla borçlarnn ilk iki taksitini ödemeyenlerin yaplandrmas iptal edilecek. Yaplandrma kanunlarnn bavuru ve taksit ödeme tarihleri karkla neden olabilir ve esnaf bu karklkta yaplandrma hakkn kaybedebilir. 6736 sayl Kanundan doan borçlarn ödeme zaman ile 7020 sayl Kanundan doan borçlarn ödeme zaman 31 Temmuz olarak birletirilmeli. Böyle bir uygulama hem yanllkla yaplandrma iptallerini önler hem de ekonominin canlanmasna bir katk salam olur. En önemlisi KOSGEBe kredi için bavuran ve halen bekleyen esnaf bu uzatmadan yararlanr ve devlette alacan tahsil etmi olur. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git