Yenilenebilir Geri Dönüşüm Uygulamaları Projesine AB desteği

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında uygulanan "Şehir Eşleştirme Hibe Programı" kapsamında destek almaya hak kazanan "Yenilenebilir Geri Dönüşüm Uygulamaları" başlıklı proje için Merkezi Finans İhale Birimi ve Silvan Belediyesi arasında sözleşme imzalandığı bildirildi.

Haberler 23.02.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Türkiye ve Avrupa Birlii arasnda uygulanan ehir Eletirme Hibe Program kapsamnda destek almaya hak kazanan Yenilenebilir Geri Dönüüm Uygulamalar balkl proje için Merkezi Finans hale Birimi ve Silvan Belediyesi arasnda sözleme imzaland bildirildi.

Belediyeden yaplan açklamada, projenin ana faaliyetlerinden biri olarak Silvan Belediyesi teknik heyetince Krsko Belediyesine ziyarette bulunulaca, bu ziyarette Atk Yönetim Merkezinin yerinde incelenerek Silvanda kurulacak merkez için iyi uygulama örneklerinin tespit edilecei, heyetler aras ibirlii protokolünün imzalanaca belirtildi.

SLVAN BELEDYES

Silvan Belediyesinin bir dier önemli faaliyetinin de bölge halknn atk yönetimi konusunda bilgi ve farkndalk düzeyinin artrlmas olduu ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Bu sebeple 25 kursiyere MEGEP müfredatna uygun 168 saatlik mesleki eitim düzenlenecek. Eitimin bal Atklar ve Atk Yönetimi olacak. Projede bölge halknn farkndaln artrlmas için çevre Haftas düzenlenecek. Bu etkinlik kapsamnda Silvan genelinde 250 haneye ve 20 kuruma geri dönüüm çöp kovas datlacak. Belirlenecek 20 pilot okulda çevre haftas kapsamnda etkinlikler düzenlenecek. Atk yönetimi konusunda el broürleri baslarak, ibadethanelerde ve bölge genelinde datlmas salanacak. Belediyede çevre köesi oluturulacak. Buraya ayakl kütüphane konulacak ve çevreyle ilgili kitaplar konulacak.

GER DÖNÜÜM PROJES

Açklamada, belediye personeline bilgilendirme semineri de düzenlenecei aktarlarak, projeye ilikin öyle denildi:

Krsko Belediyesi temsilcilerinin davet edilecei Türkiye çapnda Yenilikçi Geri Dönüüm Uygulamalar Sempozyumu düzenlenecek. Sempozyuma akademisyenler, ilgili kurumlar ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri davet edilecek. Bu sayede konuyla ilgili çalan tüm taraflarn bir araya gelmesi salanacak. Sempozyumda geri dönüüm için yenilikçi uygulamalarn tartlmas ve belirlenmesi salanacak. Tüm faaliyetlerin sonunda Silvan Belediyesinin 3 yllk Atk Yönetimi Stratejik Plan hazrlanacak. Stratejik plann içerii hazrlanrken sempozyumda belirlenen yenilikçi uygulamalar da göz önünde bulundurulacak.

Ana Sayfaya Git