Yenişehir’e meyve ve sebze bahçeleri

Yenişehir İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı organik tarıma vatandaşları teşvik etmek ve üretimde öncü olmak amacıyla 30 bin metrekare alana meyve ve sebze bahçeleri yapıyor.

Haberler 06.09.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Organik ürünlerin üretilip, satnn yaplabilecei Nev Bahçe projesini Diyarbakrn Yeniehir ilçesi Üçkuyu Mahallesinde hayata geçirecek olan Yeniehir Belediyesi ayn zamanda sosyal belediyeciliin ve kent dayanmasnn en güzel örneklerinden birini sergileyecek.

MEYVE VE SEBZE BAHçELER

Nev Bahçe projesinde doal tarm ilkeleri uygulanarak, ata tohumlarndan üretilen fidelerle organik sebze ve meyve yetitirileceini belirten Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, üretimin yannda ayn zamanda organik ürün tüketiminin insan sal açsndan olumlu etkileri olduunu söyledi. Bakan Beikci, Salkl beslenmenin insan psikolojisi ve fizyolojisi üzerinde olumlu etkileri aratrmalarla da desteklenmiken, bizler de vatandalarmzn organik üretiminin her aamasnda yer almasn ve elde edilen ürünlerin de satnn yaplmas amacyla Üçkuyu Mahallemizde 30 bin metrekare alanda Nev Bahçe Park projemizi hayata geçireceiz. Parkmzda tarm hobi bahçesi, yöresel yemek mutfa, kesme çiçek üretim seras, üretim tesisi, meyve ve sebze bahçeleri, piknik alanlar, Kadn Kooperatifleri sat büfeleri yer alacaktr. lçeye yeni bir soluk getireceiz ve köye özlem duyan vatandalarmzn özlemlerini gidermi olacaz dedi.

Öte yandan Yeniehir Belediyesi tarafndan kurulacak olan Nev Bahçe projesinde kendi elektriini üretebilen, yeil çatl, çevre dostu ve teknolojik altyapya sahip Ekolojik Bina da ina edilecei örenildi.

Ana Sayfaya Git