"YEP'in üretime, istihdama ve büyümeye katkısı büyük olacak"

Elektrik Malzemeleri Satıcıları İşadamları Derneği (EMSİAD) Başkanı Deniz Karamercan, Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP) programın reel sektörün üretimi, istihdamı ve büyümesine katkısının büyük olacağını kaydetti.

Haberler 23.09.2018 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karamercan, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak tarafndan açklanan YEPe ilikin yapt yazl açklamada, programda ekonomide uzun vadeli hedefler ve uzun vadeli istikrar anlayyla hareket edildiini, YEPin üretim odakl büyüme hedefi tad için önem arz ettiini vurgulad.

Karamercan, programda, üretimi güçlendirecek, finansal piyasalar rahatlatacak ve ihracat artracak stratejiler belirlendiini, programn ayn zamanda reel hedefler ortaya koyduunu belirtti.

Enflasyon, isizlik, cari açk gibi temel göstergelere ilikin hedefleri olumlu karladklarn aktaran Karamercan, programn reel sektörün üretimi, istihdam ve büyümesine katksnn büyük olacan kaydetti.

Üretim odakl büyüme hedefi ve katma deeri yüksek üretim anlayna yönelmek için programn büyük önem tadna vurgulayan Karamercan, Türkiyenin dengeli bir ekilde ve sürdürülebilir bir büyümeyle yoluna devam edeceini belirtti.

HEDEFLERN SOMUT VE HIZLI ADIMLARLA HAYATA GEçRLECENE NANIYORUZ

Deniz Karamercan, 2021 ylna kadar olan kademeli büyüme ve kademeli enflasyon düüü hedeflerini gerçekçi bulduklarn, hedeflerin somut, uygulanabilir ve hzl admlarla hayata geçirileceine inandklarn kaydetti.

Ciddi tasarruf tedbirleri, mali disiplin, kayt d ekonomi ile mücadele, vergi politikalar yönündeki kararlar desteklediklerini belirten Karamercan, finansal sistemin istikrarnn önemli olduunu vurgulad.

Karamercan, i dünyas olarak, YEP hedeflerinin baaryla gerçekletirilmesi dorultusundaki çalmalara her zaman destek vermeye hazr olduklarn, böylelikle Türkiyenin dönüüm sürecini baaryla tamamlayacan aktard.

Ana Sayfaya Git