Yer fıstığında rekor satışlar

Yer fıstığı üretimindeki rekor artış Şırnaklı üreticinin yüzünü güldürdü

Haberler 02.10.2020 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Silopi ilçesinde, üretim alan 30 bin dekardan 60 bin dekara çkan yer fstnda 20 bin ton rekolte elde edilmesi üreticinin yüzünü güldürdü.

Kavaközü köyünde önceki gün düzenlenen rnak-Silopi Yer Fst Hasat enliine katlan çiftçiler çifte sevinç yaad. Verim artyla gururlanan üreticiler, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli ile görüntülü görüme yapt.

Üreticilerden Mehmet Ökten, 1000 dekar alanda yer fst yetitirdiini söyledi.

30 kiiyi istihdam ettiini belirten Ökten, 4 yl öncesine kadar buday ve msr üretimi yaptn, sonrasnda deneme amaçl yetitirdii yer fstndan yüksek verim aldn anlatt.

Ökten, ilk yl 2 dönümle baladklar üretimi u an 1000 dönümde sürdürdüklerini ve bu yl 450 ton rekolte beklediklerini dile getirdi.

BAKANIMIZ DAMA çFTçLERMZN YANINDA

Üretici Mustafa Osmanolu da gelecek yl 150 bin dekar alanda yer fst yetitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bakan Bekir Pakdemirlinin ile ve ilçeye her türlü destei verdiini belirten Osmanolu, öyle konutu:

Tarm ve Orman Bakanmz daima çiftçilerimizin yannda. çiftçimiz ve bölgemizin kazanmas için gereken tüm giriimleri yapyor. Bakanmz etkinliimize de telefon balants kurdu. Bakanlk olarak Silopinin yanndayz, çiftçilerimize her türlü destei sunacaz, yeter ki huzur gelsin ve yeter ki üretim olsun. dedi. Bakanmzn bu sözleri çiftçilerimizin çalma evkini daha da çok artrd. Kendilerine çok teekkür ediyoruz. Ayrca Ziraat Odas Bakan Agit Haimoluna da desteklerinden dolay teekkür ediyorum.

Ömer Ökten de Devlet büyüklerimiz, Valimiz, Kaymakam bey, Tarm ve Orman il ve ilçe müdürlerimizle yer fst hasadn yaptk. Bakanmza çiftçiye gösterdii ilgiden dolay çok teekkür ediyorum. dedi. Ökten, üretime katk salayacak proje ve desteklerin devam etmesini beklediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git