Yerli deniz motoru görücüye çıktı

Kara araçları için uzun yıllardır motorlar geliştiren, zırhlı araçlara yönelik güç grubu çözümleri üzerinde çalışan TÜMOSAN, sahip olduğu kabiliyetlerle yerli deniz motoru ailesi oluşturdu.

Haberler 25.02.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann ikinci en büyük tekne ve yat fuar CNR Avrasya Boat Show-14.Uluslararas Deniz Araçlar, Ekipmanlar ve Aksesuarlar Fuarnda bir dizi yeni ürün ziyaretçilerle buluuyor.

Motor tahrik ve aktarma organlar ile benzeri teçhizat üretmek amacyla 1976dan bu yana faaliyet gösteren TÜMOSAN, fuarda yat-marin motoru ve jeneratör konusunda geldii noktada ortaya çkan son ürünlerini sergiliyor. Marin motor ailesinin ilk üyesi olarak gelitirilen 4DT-41M motoru, Türkiyenin 100 Yerli Marin Motoru olarak fuarda görücüye çkt.

TÜMOSAN Marin Motor Projesi, Türkiyenin ihtiyaç duyduu, hem yardmc motor ve marin genset kullanm amacyla hem de ortalama 12 metre boyunda teknelerde kullanlabilecek tip motorlara uzanan çözümler gelitirmek için balatld. Proje ile 3 taraf denizlerle çevrili Türkiyede önemli su yollar platformlar için 75, 85, 95 ve 105 beygir güçlerinde ekonomik ve milli-yerli çözümler sunulmas ve entegre edilmesi hedeflendi.

MALYET VE SERVS AVANTAJI

Marin motor ailesinin ilk üyesi olarak gelitirilen 4DT-41M motor (105 beygir), 30 yldan fazla süredir TÜMOSAN Konya fabrikasnda üretilen ve piyasada 270 binden fazla adette kullanmda olan mevcut motor temelinde gelitirildi. Motor, güvenilir, ekonomik, korozyona kar dayankl, yüksek performansl ve düük yakt tüketimli bir çözüm olarak kullanclarn beenisine sunuldu.

Yerli motorlar, döviz kur farkndan dolay fiyatlar oldukça yüksek hale gelen ithal marin motorlarn yannda önemli fiyat avantajna sahip bulunuyor.

Türkiyedeki 400den fazla servis noktasyla sat sonrasnda da yaygn bir destek a olan 4DT-41M serisi motorlar, Türkiyenin 2023 hedef ve stratejilerine uygun olarak milli ve yerli olarak gelitirilmi maliyet etkin bir ürün olarak TÜMOSAN ürün yelpazesindeki yerini ald.

YERL TASARIM VE MALAT

TÜMOSANn deniz motoru ailesi 1500/2300 devir aralnda 75, 85, 95 ve 105 beygir motor seçeneklerinden oluuyor.

Motorlar, yerli tasarm, imalat ve komponentlerle üretildi. Modüler tasarma sahip motorlar, uzun ömür, uzun süre bakm gerektirmeme, düük yakt tüketimi, düük egzoz emisyonu ve gürültü gibi özellikleriyle dikkati çekiyor.

ENERJ HTYACINA YERL çÖZÜM

TÜMOSAN, fuarda ayn zamanda 80 kilovoltamper (kVA) gücündeki yerli jeneratörünü sergiliyor.

40-100 kVA arasnda deien seçeneklerdeki ürün ailesinin ilk üyesi olarak gelitirilen 80 kVA jeneratör, 82 kVA prime gücü, 90 kVA standby gücünü 4 silindirli 95 beygir motorundan alyor.

Koruma ve kontrol sistemleri sayesinde her an çalmak için kendisini hazr halde tutan jeneratör, herhangi bir arza koulunda kullancya bilgi ekran ile durumu bildiriyor.

Ana Sayfaya Git