Yerli otoda marka tescili yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Avrupa, Rusya ve ABD'nin de aralarında olduğu bazı yerlerde yerli otomobil için tescil başvuruları yapıldığını söyledi. Varank, 100-150 prototip üretme aşamasında olduklarını ifade etti.

Haberler 07.01.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Varank, 2022 sonunda yerli otomobillerin seri üretimden çkacan duyurdu. Varank, yaptklar aratrmaya göre halkn yüzde 95inin yaptklar lansmandan haberdar olduunu ifade etti.

AA Editör Masasna konuk olan Varank, yerli otodaki yol haritas hakknda bilgiler verdi. Varank, kamuoyuna sunduklar otomobil tasarmnn beeni orannn yüzde 98 olarak ölçüldüünü söyledi.

Plan çerçevesinde 2022 sonunda ilk otomobillerin seri üretimden çkacan vurgulayan Varank Bu proje özel teebbüs tarafndan yürütülüyor. Devlet olarak onlarn ilerini kolaylatrma, gerekli mevzuat çalmalar yapma, teviklerle bu projenin baarl olmasn salama hususlarnda çalyoruz dedi.

MARKA çALIMASI YAPILIYOR

kinci öncelikli konunun marka oluturulmas ve marka tantm olduunu belirten Varank, u bilgileri verdi: Türkiyenin Otomobili Giriim Grubu (TOGG), öncelikle geni bir pazar aratrmasyla çalmaya balad. Bundan sonra da markayla ilgili, tasarmlarla uyumlu, Türk karakteristiini yanstan, Türk milletinin sahiplenebilecei, uluslararas arenada da aykr kaçmayacak, kolay telaffuz edilebilen, tescil edilebilecek bir marka oluturabilmek için çok detayl çalma yaplyor. Bu sene içinde marka belirlenecek. lgili bakanlklarla otomobilin arj altyapsnn kurulmas için yol haritas hazrlyoruz. Araç pazara çktnda bu altyap hazr olacak. 100-150 prototip üretme aamasndayz. Bunlarla testler yaplacak. 2022 banda fabrika seri üretime balar.

Alm garantisini sadece TOGG için uyguladklarn ifade eden Varank 2035 ylna kadar 30 bin araç için, bunun dnda hiçbir firmaya garanti vermedik dedi ve ekledi: Avrupa, Rusya, ABDnin de aralarnda olduu baz yerlerde Türkiyenin Otomobilinin tasarmlar için tescil bavurular yapld.

Ana Sayfaya Git