Yerli otomobilin maliyeti belli oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilde devletin ortaklığının söz konusu olmadığını, konsorsiyumla bir sözleşme imzalanacağını ve bu yolla devlet desteğinin çerçevesinin belirleneceğini söyledi. Özlü, "Konsorsiyum uyumlu bir çalışma yürütüyor, teknik ve mali analizde işin sonuna gelindi. Yaklaşık 2.5 milyar euroluk yatırım öngörülüyor" dedi.

Haberler 19.04.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, gündeme ilikin açklamalarda bulundu. MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin erken seçim çarsyla ilgili, Beklenen bir gelime deildi. Biz parti olarak kongrelerimizi yapyoruz ve her zaman seçime hazrz. Bizim için problem yok deerlendirmesi yapt.

Bakanlnzn yürüttüü çok önemli projeler var ve bunlardan biri de yerli otomobil. çalmalarda ne aamadayz, konsorsiyumun üst yenetici belirledii haberleri var, son durum nedir? sorusuna Bakan Özlü u yant verdi:

Konsorsiyum uyumlu bir çalma yürütoyor, teknik ve mali analizde iin sonuna gelindi. Yaklak 2.5 milyar euroluk yatrm öngörülüyor. 5 ana yüklenici yüzde 30 kendi sermayeleri yüzde 70 de kredi kullanacaklar. Burada devletin ortakl söz konusu deil. irkletler kendileri ortaklk oluturacaklar. Son alnan kararla, ortak giriim kurulu devletle bir sözleme imzalayacak ve bu sözlemede devlet desteklerinin çerçevesi belli olacak. Aratrma gelitirme faaliyetlerinde destekle ilgili bir çalmamz var. Sonuç olarak diyebiliriz ki, konsorsiyum içerisinde devlet olmayacak ancak yaplacak sözlemede devlet desteinin tanm yer alacak.

(Üretim yeri, modeli, takvim konusunda deiiklik var m? Her yerden talep var, son olarak Nideden geldi) Toplam 22 ilden talep var, u anda yer seçimi konusu gündemde deil, 1 yl sonra gündeme gelecek. irketlemeyi tamamlamay, tasarmlara balamay ve 5 modelle piyasaya girmeyi hedefliyoruz. 2019 tasarm tamamlama, 2021 seri üreitm ve piyasaa girme yllar olacak, burada hedefler ayn...

Bakan Özlü, 2018in ilk çeyreinde ortaya konan ekonomik performansla ilgili de konutu. lk çeyrekte ortaya çkan durum geçen seneki performansn devam edeceini gösteriyor diyen Özlü, unlar söyledi:

Bunun en büyük ispati sanayimizdeki büyüme rakamlardr. Her zaman büyümenin lokomotifi sanayi olmutur ve bu yl da sanayideki büyüme ortalama büyümenin üzerinde olacak. Orta vadeli planda öngörülen büyümenin üzerinde bir büyüme öngörüyoruz.

sizlik ve enflasyon

sizlikle ilgili rakamlar paylaan Özlü, Avrupada en fazla istihdam yaratan ülkenin Türkiye olduunu söylerken, enflasyonda arzu edilen rakamlarn yakalanamadn söyledi. Merkez Bankasnn bu konuyla ilgili çaltn belirten Özlü, enflasyonda enerji ve gda fiyatlarnn balca belirleyici unsurlar olduunu, yapsal sorunlarn da giderilerek tek haneli enflasyona ulalacan dile getirdi.

Ana Sayfaya Git