Yılbaşı mağduru olmayın uyarısı!

Tüketici dernekleri, yılbaşı tatiliyle ilgili yayınlanan ilan ve duyuruların mağduriyetlere yol açabileceğini belirterek, yasak olan partiler ve eğlence organizasyonları için ödenecek ücretlerin geri alınamayabileceği konusunda uyardı.

Haberler 23.12.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüketici Bavuru Merkezi (TBM) Onursal Bakan Aydn Aaolu, pandemi nedeniyle ylbanda sokaa çkma yasann uygulanacak olmasnn yaklak 9 aydr kstlamalardan bunalan baz tüketicileri yeni araylara yönelttiini söyledi.

Tüketicilerin araylarn frsat bilen baz turistik iletme ve acentelerin tüketicilere yönelik canl müzikle ylba balosu, 4 gün, 3 gece tatil gibi ilanlarla müteri topladn anlatan Aaolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu konunun haber olmas üzerine çileri Bakanlnn dün yaynlad genelgeye göre, turistik tesis ve otellerde canl müzikli balo, elence, toplant ve benzeri faaliyetler yasak. Yani bu ylbanda otel ve konaklama tesislerinin kutlama program icra etmelerine, elence düzenlenmesine kesinlikle izin edilmeyecek. Üstelik saat 22.00den sonra otellerin restoranlarnda veya salonlarnda kayttan dahi müzik yaynlanamayacak.

Aaolu, otel ve konaklama tesislerinin ylbanda yemekli-müzikli kutlama ve elence programlar yaplaca yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunduunu, yasak olduunu görmezden gelerek aldatc ilan ve reklamlarla tüketicileri cezbettiini ve rezervasyon yapabildiini anlatt.

Yanltc ilanlarn cezas olduunu vurgulayan Aaolu, bu duyurularn Reklam Kuruluna ikayet edilmesi çarsnda bulundu.

- Yurt d paketlerine dikkat

Aydn Aaolu, baz sözde turizm acentelerinin ise bata Bulgaristan olmak üzere yurt d tatil programlaryla tüketicileri kandrdn iddia etti.

Söz konusu ülkelerde ylba kutlamalarnn yaplp yaplmayacann belli dahi olmadn dile getiren Aaolu, u uyarlarda bulundu:

Tüketiciler çok dikkatli olmal, gerek kendilerinin salklar, gerekse dolandrlmamak için hem yurt içi hem de yurt dna dair ilanlara aldanp, rezervasyona para ödememeli. Seyahat ve tatil organizasyonu yaptracaklar acentelerin TÜRSAB üyesi olup olmadklar sorgulanmal. Ylba program nedeniyle maduriyet yaadklar takdirde 4 Ocak 2021den itibaren 11 bin 330 liraya kadar olan çekimelerinde tüketici hakem heyetlerine bavurmal. Tüketici Bilgi Sistemi kullanlarak elektronik ortamda bavuru yaplabilir.

- Korsan elence organizasyonlarna aldanmayn

Tüketiciler Dernei (TÜDER) Genel Bakan Levent Küçük, ylbanda tüm organizasyonlarn yasak olduunu belirterek, tüketicilerin bunun bilincinde olmas gerektiini vurgulad.

Sadece otel ve konaklama tesislerinde deil baka iletme ve ahslarn da bu süreçte karl çkmay amaçladn dile getiren Küçük, Kurumsal olmayan iletmeler veya ahslar tarafndan korsan organizasyonlar düzenleneceine dair sosyal medyada duyurular yaplyor. Tüketicilerimiz yasak olan ve dolaysyla gerçeklemesi çok mümkün olmayan bu organizasyonlar için kesinlikle para havalesi veya EFT yapmasn. diye konutu.

Küçük, otellerde elencelerin yasak olduuna dair duyurunun dün çileri Bakanlndan yapldn kaydederek, Dolaysyla daha önce organizasyon için ödeme yapan tüketiciler iade veya indirim talep edebilir. Varsa daha önce yaplan ödemeye ilikin dekont veya fi mutlaka saklanmal. Bu dekontla otelden talepte bulunulabilir. açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git