Yılbaşı uyarısı

Kredi kartı ve banka kartı kullanan milyonları kapsıyor. Kredi ve banka kartı alışverişleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi.

Haberler 20.12.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Yeni yla sayl günler kala yeni yl hediyeleri, indirimli ürünler, otel ve restoran rezervasyonlar gibi ürün ve hizmetleri satn almak isteyen vatandalar, dolandrlmamak ve iyi hizmet görmek istiyor.

TÜKBLDER Bakan Sülahi Özal, tüketicilerin bu dönemde nelere dikkat etmeleri gerektii konusunda uyarlarda bulundu.

Korona virüs nedeniyle çevrimiçi satlarda büyük art görüldüünü belirten Özal, önceki yllara göre artk internet üzerinden mal ve hizmet almlarnn oldukça yaygnlatn aktard.

Buna bal olarak artan çevrimiçi alverilerin ayn zamanda tüketici maduriyetlerinin de artmasna neden olduunu söyleyen Özal, nternet üzerinden yaplan online alverilerde tüketiciler baz sorunlarla karlayor.

Sata sunulan ve görsel olarak reklam yaplan mal ve hizmetlerdeki ürünlerle, tüketiciye ulaan mal ve hizmetlerin ayn özellikleri tamad oluyor.

Bazen ürünlerdeki özellikler beklenen nitelii tamyor. Kimi zaman sipari edilen mal veya hizmet düük kalitede oluyor veya sipari edilen ürün veya hizmet tüketiciye ulamyor bile dedi.

Bilinmedik, güvenilir olmayan internet sitelerinden alveri yaplmamal

nternet üzerinden kendilerine veya yaknlarna yeni yl hediyesi almak isteyen tüketicilerin güvendikleri internet sitelerinden alveri yapmalarn öneren Özal, alacaklar ürünler hakknda iyi bir aratrma yapmalar gerektiini dile getirdi.

Özal, Tüketicilerin alacaklar ürünlerin bata fatura, garanti gerektiren ürünlerde garanti belgesi,kullanma klavuzu gibi belgelerini mutlaka talep etmeleri gerekiyor ki ileride bir sorun ile karlatklarnda haklar hukuki zeminde korunabilsin.

Ayrca Tüketici Kanunu, tüketicilerimize mesafeli sat sözlemelerinde 14 gün içerisinde herhangi bir mazeret belirtmeden ve herhangi bir cezai art olmadan cayma hakk tanyor. Buna ramen bazen tüketicilerimiz bu haklarn kullanamyorlar.

çünkü sat yaplan ürüne ait fatura ve satcnn açk adresi bulunmadnda karda da bir muhatap olmuyor. Tüketicilerimiz bu durumda cayma bildirimini karya gönderemediinden bu hakkn kullanamyor.

Bu nedenle tüketicilerimiz bilinmedik, güvenilir olmayan internet sitelerinden kesinlikle alveri yapmamal diye konutu.

Ürünün raftaki ve kasadaki fiyat farkl ise tüketicinin lehi gözetilir

Tüketicilerin maaza ve marketlerden yapacaklar alverilerde de dikkatli olmalar gerektiinin altn çizen Özal, Özellikle raflarda bulunan ürünlere ait fiyat etiketlerine dikkat edilmesi gerekiyor.

Raf üzerinde ürünlere ait fiyat etiketi ile kasadaki okunan fiyatlarn ayn olup olmad kontrol edilmeli. Eer ki ürünün raftaki etiket fiyat ile kasada okunan fiyat farkl ise, kanunen tüketici lehine olan fiyat geçerli olur, ilem o bedel üzerinden yaplmal ifadelerini kulland.

Sürpriz ödemelere kar satn alacanz hizmeti detayl inceleyin

Yeni yl çeitli konaklama tesislerinde geçirmek isteyen vatandalara da baz uyarlarda bulunan Özal, Tüketicilerimizden yeni yl otel, konaklama tesislerinin yemekli, müzikli kutlama ve elence yerlerinde geçirme plan olanlarn, katlacaklar organizasyonlar için mutlaka program içerisinde sunulacak olan menüler ve fiyatlar hakknda detayl bilgi edinmelerini tavsiye ediyoruz.

Ekstra sürpriz ödemelerle karlamamalar için bu konuya azami dikkat etmeliler. Dier yandan kapal alanlarda yaplacak olan elenceler, korona virüs önlemleri kapsamnda yaplmal ve bu konuda ciddi denetim yaplmal, önlemlerin alnmas gerekiyor.

Tüketicilerimiz kapal ortamlarda zaman geçirecekleri için hastaln yaylmasn önlemek adna kiisel olarak tedbirli olmakta da fayda var.

Yeni yl evlerinde geçirecek olan vatandalarmzn toplu olarak yeni yla girmeleri hastaln bulamasn hzlandraca için bu konuda bireylere ve ailelere de büyük görev düüyor dedi.

Ana Sayfaya Git