Yıldırım: Ekonomisi sağlam olmayan bir ülke...

Başbakan Binali Yıldırım, iş dünyası temsilcileriyle Dolmabahçe Çalışma Ofisinde bir araya geldi.

Haberler 06.11.2016 - 12:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demirören Yönetim Kurulu bakan Erdoan Demirörenin de katld topolantda Babakan Yldrm, Ekonomisi salam olmayan bir ülke bu olaylarn 10da birini yaam olsa altndan kalkamazd. dedi.

Babakan Yldrmn, i adamlarna 2017 ylnn 2016dan daha iyi olacan söyledii örenildi. Babakanlk kaynaklarndan alnan bilgiye göre, dün akamki toplantda Babakan Yardmcs Mehmet imek, Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, Maliye Bakan Naci Abal, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci ve Ak Parti TBMM Grup Bakanvekili Mehmet mu da hazr bulundu.

çeitli sektörlerde faaliyet gösteren Türkiyenin önde gelen 45 i adamnn katld toplantnn amacnn, i dünyas ile güncel ekonomik konular istiare etmek, katlmclarn görü ve önerilerini almak olduu belirtildi.

Toplantnn banda, Ekonomi Bakan Zeybekci bir sunum gerçekletirdi. Sunumda güncel ekonomik görünüm, Ekonomi Bakanlnn mal ve hizmet ihracatna yönelik yeni destek paketi ve yatrm teviklerine yeni bir boyut getiren proje bazl destek sistemi kapsaml bir ekilde katlmclarla paylald.

Sunum sonrasnda farkl sektörlere mensup i dünyas temsilcileri ile, 65. Hükümet programnn öncelikleri arasnda yer alan özel sektör eliyle sürdürülebilir büyüme, yüksek teknoloji içerikli ve katma deeri yüksek ürünlerin üretimine dönük yatrmlarn artrlmas, istihdam artrc önlemlerin yan sra sanayi, üretim ve ihracata dayal büyüme modelini gelitirmek adna karlkl istiarelerde bulunuldu.

Öte yandan, katlmclar, hükümetin uygulamaya koyduu ekonomik reform çalmalar, yeni tevik yasas ve varlk fonunun kurulmas gibi faaliyetlerinden memnuniyet duyduklarn belirtti.

Toplantda Babakan Binali Yldrm, Türkiye ekonomisi 15 Temmuzda çok büyük bir snav baaryla atlatt. Ekonomisi salam olmayan bir ülke bu olaylarn 10da birini yaam olsa altndan kalkamazd. Türkiyenin durumunu bilmeyenlerin yanl algsn düzletmek için birlikte çalmalyz. Türkiyenin gerçekleri ve algs arasndaki fark ortadan kaldrmak için kararllkla hep birlikte mücadele etmeliyiz ifadelerini kulland.

Babakan Yldrmn, i adamlarna 2017 ylnn 2016dan daha iyi olacan söyledii örenildi.

dünyas memnuniyetini dile getirdi

Toplantda söz alan i dünyas temsilcileri de 15 Temmuzdan sonra Türkiye ekonomisinin gücünü ortaya koyduunu, gerek reel kesim gerekse finans sektöründe hzl bir toparlanma süreci yaandn ifade etti. dünyas temsilcileri, bu noktadan sonra gelecee dönük projelerin ön plana çkmas gerektiini kaydederek, bu kapsamda da hükümetin kararl duruundan ve özel sektörü destekleyici admlarndan memnuniyet duyduklarn dile getirdi.

Bu toplantlarn kurumsal kimlik kazanaca ve daha sk yaplacann altn çizen Babakan Yldrm, ilk defa 2004 ylnda fikrini oluturduu stanbul Boaz Karayolu Tüp Geçi Tünelinin (Avrasya Tüneli) 20 Aralkta yaplmas planlanan açlna i dünyas temsilcilerini davet ederek, toplanty sonlandrd.

Ana Sayfaya Git