Yıldız umutluyuz!

Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız, 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili, "İki konfederasyon olarak çok güçlü bir birliktelikle bu sürece başladık. İnşallah bu süreci aynı şekilde birlikte yürüteceğiz. Bu birliktelik, bu sözleşme sürecinin sonuçlanmasına büyük katkı sağlayacak." dedi.

Haberler 01.06.2021 - 01:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk- ve Hak-, 700 binden fazla kamu içine 2021-2022de yaplacak zammn belirlenecei görümeler öncesi ortak taleplerini çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgine sundu.

Hak- Genel Bakan Vekili Yldz, Bakanln Reat Moral Salonunda düzenlenen programda, dier yllardan farkl olarak bu yl Kamu Toplu Sözlemeleri çerçeve Protokolü sürecini Türk- ile birlikte yürüttüklerini belirtti.

Türkiyenin Kovid-19 salgn sürecini baaryla yürüttüünü, bu baarda çalanlarn önemli pay bulunduunu ifade eden Yldz, öyle konutu:

Bata salk çalanlar olmak üzere tüm i kollarndaki tüm içiler büyük bir gayret ve fedakarlk sergiledi. Ekonomimizdeki büyüme biz çalanlarn da katk verdii bir süreç. Bu sözlemeyle kamu çalanlar için ortak bir standart getirmek istiyoruz. Bu dorultuda, taleplerimizi yapc, düzenleyici ve makul düzeyde hazrladk. Geçmi yllardaki kamu çerçeve protokolüne ilave maddeler ortaya koyduk.

SÖZLEME SÜREC

Yldz, sözleme sürecinin diyalogla hzl bir ekilde sonuçlanmasn istediklerini ifade ederek, unlar söyledi:

ki konfederasyon olarak çok güçlü bir birliktelikle bu sürece baladk. nallah bu süreci ayn ekilde birlikte yürüteceiz. Bu birliktelik, bu sözleme sürecinin sonuçlanmasna büyük katk salayacak. Makul talepler hazrlayp sunduk. Sayn Bakanmzn da bu konuda önderlik yapp, katk salayacan düünüyoruz. Bu sözleme sürecinin en ksa sürede baaryla sonuçlanacana inanyorum.

Tüm kamu içilerinin en düük brüt ücretinin öncelikle 4 bin 800 liraya yükseltilmesini isteyen iki konfederasyon, 2021-2022 için ilk 6 ay yüzde 20, dier 6 aylar için enflasyon art yüzde 3 refah pay talep etti.

Ana Sayfaya Git