Yıllık izin günleri kat kat artacak

Yıllık çalışanların izin günleri ile ilgili son dakika gelişmeler yaşandı.

Haberler 29.10.2016 - 13:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalanlarn yllk izinleri ile ilgili Avrupa Adalet Divan (AAD) çok önemli bildirgeler yaynlad

HASTALIKLA GEçRDNZ SÜRE YILLIK ZNDEN SAYILMAYACAK

Avrupa Adalet Divan, yllk izin süresi içerisinde hastalanan çalann hastal boyunca geçirdii sürenin yllk izinden düürülemeyeceine karara verdi.

Alnan bu karara göre çalan, yllk izindeyken hastalkta geçirdii süre kalan izin günlerinden dümeyecek. çalan, hasta olduu günleri yllk iznine ekletebilecek veya istemesi halinde daha sonra da kullanabilecek.

SAHADA çALIANLARIN E GDP GELME SÜRELER, çALIMA SAATNDEN DÜÜLECEK

Avrupa Adalet Divannn çalanlar lehine ald dier karar ise ofis dnda direkt olarak sahada çalan içileri ilgilendiriyor. Alnan bu çok önemli karara göre sahada çalmak zorunda olan içilerin ie gidip gelmek için geçirdikleri süreler de onlarn çalma sürelerine saylacak.

TÜRKYE UYMAK ZORUNDA

Anayasann 90. Maddesinde yer alan, Türkiye Cumhuriyeti adna yabanc devletlerle ve milletleraras kurulularla yaplacak andlamalarn onaylanmas, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onaylamay bir kanunla uygun bulmasna baldr. Ekonomik, ticar veya teknik ilikileri düzenleyen ve süresi bir yl amayan andlamalar, Devlet Maliyesi bakmndan bir yüklenme getirmemek, kii hallerine ve Türklerin yabanc memleketlerdeki mülkiyet haklarna dokunmamak artyla, yaymlanma ile yürürlüe konabilir. Bu takdirde bu andlamalar, yaymlarndan balayarak iki ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin bilgisine sunulur. Milletleraras bir andlamaya dayanan uygulama andlamalar ile kanunun verdii yetkiye dayanlarak yaplan ekonomik, ticar, teknik veya idar andlamalarn Türkiye Büyük Millet Meclisince uygun bulunmas zorunluu yoktur; ancak, bu fkraya göre yaplan ekonomik, ticar veya özel kiilerin haklarn ilgilendiren andlamalar, yaymlanmadan yürürlüe konulamaz.Türk kanunlarna deiiklik getiren her türlü andlamalarn yaplmasnda birinci fkra hükmü uygulanr ifadesine göre Türkiye de bu maddeye uymak durumunda kalacak. HA

Ana Sayfaya Git