Yılmaz: Herkes küçük esnafa sahip çıkmalı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, sorun ve sıkıntılara yönelik esnafın ilgi ve alaka beklediğini söyleyerek, herkesin küçük esnafa sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Haberler 30.10.2017 - 08:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs M. Hüseyin Ylmaz, beraberindeki heyet ile Diyarbakrn Silvan ilçesinde Karabehlül Bey esnafn ziyaret ederek sorun ve skntlarn dinledi.

Birçok yerde olduu gibi Silvanda da esnafn sorunlarn dinlediklerini belirten Ylmaz, genel olarak esnafn isizlikten dert yakndn belirtti.

Bölgede yaanan olaylardan dolay esnafn zor günler geçirdiini belirten Ylmaz, özellikle hükümetin bölge esnafna yönelik pozitif ayrmclk yapmas gerektiini dile getirdi.

Yerel yetkililerin de esnafn sorunlarna eilmesi gerektiini belirten Ylmaz, esnafn ekonomik olarak çkmaza girmesinin bölgenin genel olarak ekonomik sorun yaamasna neden olduunu ifade etti.

ESNAF DESTEKLENMEL

Özellikle küçük esnaf destekleyecek ekonomik politikalarn uygulanmasnn önemli olduunu belirten Ylmaz, haksz rekabetin de önünün alnmas gerektiini vurgulad.

Ylmaz, Esnafmzn sknt ve sorunlarn dinledik. Silvan esnafnn ilgi ve alakaya muhtaç olduunu gördük. Bunu kendileri de dile getiriyor. Biz yaanan skntlarn giderilmesi için yetkili mercilere ulaacaz. Sorunlarn çözümü için çaba sarf edeceiz. Herkesin küçük esnafa sahip çkmas gerektiine inanyoruz. Kt imknlarla evlerine ekmek götürmeye çalan esnafn omuzlarndaki yük kaldrlmaldr. Esnafn srtndaki vergi ve SGK yükü hafifletilmelidir. Burada en büyük görev hükümete düüyor. Yaanan sorunlar görülmeli ve giderilmelidir. Bu anlamda her zaman esnafmzn sesi olmaya devam edeceiz.

Esnaftan youn ilgi gören Ylmaz, daha sonra beraberindeki heyetle Selahattin Eyyubi Camiinde öle namazn kld. Cami cemaatinin hal ve hatrn da soran Ylmaz, daha sonra hasta ziyaretlerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git