Yoksula "Gaz" desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımlar kapsamındaki ısınma desteği, kömürün yanı sıra doğal gaz için verilecek.

Haberler 28.12.2021 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardmlar kapsamndaki snma destei, kömürün yan sra doal gaz için verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, bakanln 21 Nisan 2021 itibaryla çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl olarak ayrldn anmsatt.

Bu tarihten sonraki 8 aylk sürecin, Kovid-19 salgnnn youn yaand bir döneme denk geldiini hatrlatan Yank, Türkiye, pandemi sürecini çok iyi yönetti. Hem ücretsiz salk desteinin salanmas hem ekonomik anlamda çalan ve iveren kesimin desteklenmesiyle çok önemli bir dönem geçirildi. dedi.

Yank, sosyal hizmetler bakmndan, temelde engelli, yal, kadn ve çocuk balklarnda ihtiyaçlarn karlanmasna yönelik önemli çalmalar yaptklarn söyledi.

Yeni ylda da ihtiyaç sahiplerine yönelik yakacak yardmlarnn süreceini belirten Yank, unlar kaydetti:

Bu kapsamda snma gideri olarak kömür yardm veriyoruz, vermeye de devam edeceiz. Bu yl 1,8 milyar lira deerinde kömür yardm yapld. Önümüzdeki süreçte bu yardmlar doal gaz desteiyle sürdüreceiz. Böylece sadece kömür deil doal gaz destei de salam olacaz. Isnma yardm kapsamnda doal gaz yardm salanmasna ilikin hazrlklar tamamland. Enerji Bakanl ile Bakanlmz arasnda çalma yapld. Baz bölgelerde sadece kömürle snma deil doal gaz altyaps da söz konusu. htiyaç sahibi ailelerin bu ihtiyacnn giderilmesinde hem çevreye katks hem de daha kolay ve eriilebilir bir snma arac olmas açsndan kömür için verdiimiz sosyal yardm doal gaz için de vereceiz.

Bakan Yank, uygulamaya geçtiinde bu yardmlarn, dierleri gibi Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf ve e-Devlet araclyla yaplacan bildirdi.

Ana Sayfaya Git