Yoksulluk sınırı 10 bin tl'yi aştı

Türk-İş'e göre 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 10 bin 76 lira oldu

Haberler 28.10.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk-in aratrmasnda, ekimde 4 kiilik ailenin açlk snr 3 bin 93, yoksulluk snr 10 bin 76 lira olarak belirlendi.

Türk-in, çalanlarn geçim koullarn ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat deiikliinin aile bütçesine yansmalarn belirlemek amacyla her ay yapt Açlk ve Yoksulluk Snr Aratrmasnn Ekim 2021 sonuçlar açkland.

Aratrmaya göre, bu ay 4 kiilik ailenin salkl, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapmas gereken gda harcamas tutarn ifade eden açlk snr 3 bin 93 lira oldu.

Gda ile giyim, konut, ulam, eitim, salk ve benzeri ihtiyaçlar için yaplmas zorunlu dier harcamalarn toplam tutarna denk gelen yoksulluk snr ise 10 bin 76 lira olarak belirlendi.

Bekar bir çalann yaama maliyeti de aylk 3 bin 772 lira olarak hesapland.

Ankarada yaayan 4 kiilik ailenin gda için yapmas gereken asgari harcama tutar, bir önceki aya göre yüzde 1,45 artt.

Yln 10 aynda fiyatlardaki art yüzde 19,43ü buldu. Gda enflasyonunda son 12 ay itibaryla art oran yüzde 24,61 oldu.

AYççE YAININ FYATI ARTTI

Ekimin geride kalan günleri itibaryla süt, yourt, peynir grubunda fiyatlarda önemli deiiklik görülmedi. Kyma ve tavuk fiyatnda art tespit edildi. Sakatat (cier, böbrek, yürek) ürünleri fiyat, kuzu cieri hariç deimedi. Yumurta fiyat ayn kald. Bakliyat ürünleri fiyatlarnda art devam etti.

Ya sebze-meyve fiyatlar, mevsim geçii nedeniyle baz ürünlerde artt, bazlarnda azald. Ortalama meyve-sebze kilogram fiyat 8,78 lira oldu.

Un fiyatnda art görüldü ancak ekmek fiyat geride kalan günler itibaryla deimedi. Fiyatlar pirinç ve irmikte artt, makarna ve bulgurda ayn kald.

Tereya, margarin ve zeytinya fiyat ekimde ayn kald ancak ayçiçei ya zamland. Siyah ve yeil zeytin fiyatndaki art devam etti.

Fiyatlar tuz, salça ve balda artt, eker, pekmez, reçelde ayn kald. çay fiyat deimedi, hlamurun fiyat artt.

Ana Sayfaya Git