Yoksulluk sınırı 9 bin lira oldu!

Türk-İş 4 kişilik ailenin açlık sınırını 2 bin 736, yoksulluk sınırını 8 bin 912 lira olarak hesapladı

Haberler 27.03.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk-in aratrmasna göre, mart aynda dört kiilik ailenin açlk snr 2 bin 736, yoksulluk snr 8 bin 912 lira oldu.

Türk-in çalanlarn geçim koullarn ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat deiikliinin aile bütçesine yansmalarn belirlemek amacyla her ay yapt Açlk ve Yoksulluk Snr Aratrmasnn mart ay sonuçlar açkland.

Aratrmaya göre, 4 kiilik ailenin salkl, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapmas gereken gda harcamas tutarn ifade eden açlk snr bu ay için 2 bin 736 lira olarak belirlendi.

Gda ile giyim, konut, ulam, eitim, salk ve benzeri ihtiyaçlar için yaplmas zorunlu dier harcamalarn toplam tutarna denk gelen yoksulluk snr ise 8 bin 912 lira oldu. Bekar bir çalann yaama maliyeti ise aylk 3 bin 317 lira olarak hesapland.

Ankarada yaayan 4 kiilik ailenin gda için yapmas gereken asgari harcama tutar, bir önceki aya göre yüzde 0,63 art gösterdi.

Yln ilk çeyrei itibaryla fiyatlardaki art yüzde 5,64ü bulurken, gda enflasyonunda son 12 ay itibaryla art oran yüzde 16,66 oldu.

SÜT, YOURT, PEYNR FYATLARI DEMED

Süt, yourt, peynir grubunda önemli bir fiyat deiiklii tespit edilmedi.

Kyma ve kuba et ile balk fiyatlar ayn kald, tavuk fiyat yükseldi. Yumurta fiyatnda art gözlenirken, bakliyat ürünlerinin fiyatnda deiiklik olmad.

Sebze-meyve fiyatlar, mevsim geçiiyle birlikte baz ürünlerin pazar tezgahlarnda yerini almas veya kaybetmesiyle deiiklik gösterdi. Sebze-meyvede 28 üründe fiyat deiimi izlendi.

Ya sebze-meyve ortalama kilogram fiyat, bu ay 7,25 liradan 7,48 liraya çkt. Ortalama sebze kilogram fiyat bu ay 7,38 lira olurken, ortalama meyve fiyat 7,75 lira olarak hesapland.

Ekmek, pirinç, un, makarna, bulgur gibi ürünlerin fiyatnda önemli bir deiiklik tespit edilmedi.

Tereya, margarin, ayçiçek ya fiyat bu ay ayn kalrken zeytinya fiyat artt. çay ve hlamurun yan sra reçel, pekmez ve salça fiyat deimedi, bal ve tuz fiyat ise art gösterdi.

Ana Sayfaya Git