Yollar yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesi Mastfroş Caddesinde yol yapım çalışmalarını hızlandırırken, Sur ilçesinde Hüsrev Paşa ve Nasuh Paşa Cami çevresinde toplam 3 bin 60 metrekare bazalt taş döşeyerek yapıların daha estetik şekilde görünmesini sağlayacak.

Haberler 10.09.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asfaltlama sezonun açlmasyla birlikte yol yapm çalmalarna arlk veren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Sur ilçesinde tarihi yaplarn daha estetik görünmesini salamak için zemin döeme çalmalarn da sürdürüyor. Kayapnar ilçesi snrlar içinde yer alan bin 250 metre uzunluunda ve 30 metre geniliinde olan Mastfro Caddesi ve balantl yollarnda 5 bin metreküp kaz çalmasn tamamlayan Yol Yapm Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl, belirlenen alanlarda 15 bin metreküp dolgu ilemini yaptktan sonra caddeye 6 bin ton scak asfalt sererek vatandalarn hizmetine sunacak.

BÜYÜKEHR BELEDYES TARH YAPILARA SAHP çIKIYOR

Sur ilçesinde tarihi yaplarn daha görünür olmas için çevre düzenleme çalmalarna devam eden Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, 1606-1611 yllar arasnda dönemin il valisi Nasuh Paa tarafndan yaptrlan Nasuh Paa Cami ile Osmanl valisi Divane Hüsrev Paa tarafndan 1521-1528 yllar arasnda ilk olarak medrese eklinde ina edilen daha sonra talep karsnda minare eklenerek camiye dönütürülen Hüsrev Paa Cami çevrelerinde tarihi dokuya uygun zemine toplam 3 bin 60 metrekare bazalt ta döeyecek.

3 BN 60 METREKARE BAZALT TA DÖENECEK

Nasuh Paa Cami yanndaki eski pazar alannda 137 metre soral ta duvar ve 860 metrekare bazalt ta döemesini tamamlayan Yol Yapm Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl, Hüsrev Paa Cami yannda bulunan park içindeki yürüyü yollarna 250 metre bazalt bordür, 200 metrekare küp ta döemesi çalmasn da sürdürüyor. Hüsrev Paa Cami yannda bulunan 400 metre uzunluunda 7 metre geniliinde olan alana ise toplam 2 bin 200 metrekare küp eklindeki bazalt ta döemesi yaplacak.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Sur ilçesinde tescilli olmayan ve harabe durumundaki yaplarn yklmas ve tarihi yaplarn ortaya çakmas için yaplan çalmalara da destek vermeye devam edecek.

Ana Sayfaya Git