Yolun Talimatı Erdoğan'dan

Terörle mücadele kapsamında büyük önem taşıyan ve en son öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kaçırılarak şehit edildiği Tunceli-Pülümür-Erzincan yolunun özel güvenlikli bir projeyle yapılmasının talimatını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği öğrenildi.

Haberler 25.09.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Akdeniz ve Güneydou Anadolu Bölgesini Dou Karadenize balayan en yakn yol olan Tunceli-Pülümür-Erzincan balantl 89 kilometrelik yolun projesinin tamamlandn bildirerek, öncelikli yollar kapsamna alndn söyledi. Vali Sonel, yolun yaplmas için bizzat Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan talimat verildiini, Babakan Binali Yldrmn da yolun ksa sürede bitirilmesi için Yüksek Planlama Kurulundan karar çkarttn aktard.

çileri Bakan Süleyman Soylunun Temmuz sonunda Tunceliyi ziyarete geldiinde yol yaplmas planlanan bölgeye gittiini anmsatan Vali Sonel, Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan, Babakanmz Sayn Binali Yldrm bata olmak üzere temmuz sonunda ilimize gelen ve yolun güvenlikli yol kapsamna alnmasnda büyük katk sunan çileri Bakanmz Süleyman Soyluya, Orman ve Su ileri Bakanmz Prof. Dr. Veysel Eroluna ve yolumuzun yaplmasnda her türlü katk salayan Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanmz Ahmet Arslana Tunceli halkmz adna ükranlarmz sunuyoruz. Yllardr sorun olan ve çözülmeyen yol sorunu artk bitiyor. Allahn izniyle 2018in haziran aynda yol yapm çalmas balayacak dedi.

YATIRIM TUTARI 1 MLYAR

Vali Sonel, Tunceli-Pülümür-Erzincan yolunun yan sra 21 kilometrelik Nazmiye-Dallbahçe ile 27 kilometrelik Pertek-Hozat yol ayrmnn da yatrm programnda yer aldn ve 2018 ylnda yapm çalmalarna balanmasnn planlandn kaydetti. 137 kilometrelik 3 yolun yatrm tutarnn yaklak 1 milyar lira olduunu da vurgulayan Sonel, bu yatrmlarn devletin ve hükümetin ülkenin her yerinde olduu gibi Tunceliye de verdii önemi gösterdiini sözlerine ekledi.

NECMETTN ÖRETMEN O YOLDA KAçIRILMITI

anlurfann Siverek ilçesinde öretmenlik yapan 23 yandaki Necmettin Ylmaz, 16 Haziran günü tatil için memleketine giderken Tunceli-Pülümür karayolunda yol kesen terör örgütü PKKl bir grup terörist tarafndan arac kurunlanp yakldktan sonra kaçrlmt. 12 Temmuzda ise öretmen Necmettin Ylmazn cansz bedeni Tunceli-Pülümür karayolu 25. kilometresinde bulunan Pülümür çay üzerinde bulunmutu.

20 Temmuz günü ise Silahl nsansz Hava Aracyla düzenlenen operasyonda, Necmettin öretmeni ehit eden 6 PKKl terörist ölü olarak ele geçirilmiti.

Ana Sayfaya Git