YSK 255 personel alacak

YSK merkez teşkilatındaki çeşitli kadrolara 54, taşra teşkilatına ise 153 zabıt katibi ile 48 hizmetli alımı gerçekleştirecek.

Haberler 05.10.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) merkez ve tara tekilatndaki çeitli kadrolara sözlü snav ile 255 personel alacak.

Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre, YSKnn merkez tekilatna 2 mühendis, 7 çözümleyici, 5 programc, 2 teknisyen, 2 bilgisayar iletmeni, 17 veri hazrlama kontrol iletmeni, 5 oför, 2 sekreter, 1 santral memuru, 1 kaloriferci ve 10 hizmetli alnacak.

Ayrca YSKnin çeitli il ve ilçelerdeki tara tekilatna da 153 zabt katibi ile 48 hizmetli alm gerçekletirilecek.

- Bavurular 14 Ekimde balayacak

YSKnn internet sitesinde (www.ysk.gov.tr) yer alan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulmas suretiyle yaplacak bavurular 14 Ekim tarihinde saat 09.00da balayacak ve 21 Ekim günü saat 17.00de sona erecek.

Bavuru ilemini uygun ekilde tamamlayan adaylara sistem tarafndan otomatik olarak bavuru kayt numaras verilecek.

Adaylar her bir kadro ve unvan için yalnzca bir bavuru yapabilecek. Ayn adayn birden fazla kadro ve unvan için bavuru yapmas halinde tüm bavurular geçersiz saylacak, bu ekilde snava girenlerin kazanm olsalar dahi atamalar yaplmayacak.

Bavuracak adaylarn 2018 yl Kamu Personeli Seçme Snavnda (KPSS) lisans mezunlar için KPSSP3, ön lisans mezunlar için KPSSP93, orta öretim mezunlar için KPSS94 puan türlerinden en az 70 puan almalar gerekecek.

Sözlü snava, KPSS baar srasna göre atama yaplacak kadro saysnn 5 kat aday çarlacak. Son sradaki adayla ayn puana sahip olan birden fazla aday bulunmas halinde, bu adaylarn tümü sözlü snava çarlacak.

Sralamalar unvan baznda ayr ayr yaplacak. Sözlü snava girmeye hak kazanan adaylarn ad ve soyadlar ile snav yerleri, sözlü snav tarihinden en az 5 gün önce YSKnin kurumsal internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacak. Ayrca adaylara yazl bildirimde bulunulmayacak.

Sözlü snav kazananlardan bavuru belgelerinde gerçee aykr beyanda bulunduu tespit edilenlerin snavlar geçersiz saylacak ve atamalar yaplmayacak; atamalar yaplm ise iptal edilecek.

Bu kiiler bundan sonra açlacak snavlara katlamayacak ve haklarnda Cumhuriyet Savclna suç duyurusunda bulunulacak.

- Adaylarn en az 70 puan almalar gerekecek

Sözlü snavda adaylara atanmak istedikleri kadronun gerektirdii mesleki bilgi düzeyi (50 puan), Atatürk lke ve nklap Tarihi düzeyi (15 puan), genel kültür düzeyi (15 puan) ile öz güveni, bilimsel ve teknolojik gelimelere açkl, temsil kabiliyeti, bir konuyu kavrama ve ifade yetenei konularndan (20 puan) olmak üzere toplam 100 puan üzerinden snav kurulu üyeleri tarafndan sorular yöneltilerek ayr ayr deerlendirme yaplacak.

Adaylarn sözlü snavda baarl saylabilmeleri için en az 70 puan almalar gerekecek. Adaylarn nihai baar puan, KPSS puan ile sözlü snav baar puannn aritmetik ortalamas alnarak belirlenecek.

Snav kazananlarn atamalar ilan edilen kadro saysn geçmeyecek ekilde nihai baar listesine ve varsa tercihlerine göre yaplacak.

Atanmaya hak kazand halde verilecek süre içerisinde göreve balamayanlarn yerine, nihai baar puanna göre en yüksek puandan balamak üzere yedeklerden atama yaplacak.

Ana Sayfaya Git