Yüksekova'da içme suyu şebekesi yenileniyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, içme suyu şebekesinin yenilenmesi için çalışmalara başlandı.

Haberler 13.04.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ller Bankasnca 6 Ocakta ihalesi yaplan içme suyu ebekesinin yenilenmesi projesinde kullanlacak çelik borular, yüklenici firma ekiplerince ilçeye getirildi.

Ekipler, farkl mahallelere indirilen borularn döenmesi için i makineleriyle Yeildere Mahallesinde belirlenen noktalarda kaz çalmas yapt.

3 terfi merkezi, kaptaj odas, toplama deposu, 28 debi ölçüm odas, 20 tahliye, 16 vantuz, 2 branman odas, 2 bakiye klor odas ve su deposunun yer ald projenin bir ylda bitirilmesi hedefleniyor.

YEN çME SUYU EBEKES

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mahmut Kakç, gazetecilere yapt açklamada, ilçenin imar için hazrlanan baz projelerin tamamlandn, baz projelerin de tamamlanma aamasnda olduunu söyledi.

Terör madurlar için yaplacak konutlarn çalmalarna geçen ay balandn anmsatan Kakç, Temiz ekliyle, herkesin gönül rahatlyla içebilecei su çalmasnn kazmasn da vurduk. lçemize, Yüksekoval hemehrilerimize hayrl uurlu olsun. dedi.

Kakç, önümüzdeki haftalarda kanalizasyon sistemi için de çalmalara balayacaklarn ifade etti.

Yeildere Mahallesi sakinlerinden Münir çaan da uzun yllardr ilçede alt yap çalmalarn beklediklerini vurgulayarak, Kaç senedir sularmz sabahleyin yarm saat, bir saat akyordu. Allah yetkililerden raz olsun. Bundan sonra daha güzel olur. çalmalara da baladlar. nallah bundan sonra sularmz devaml akar biz de rahat ederiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git