Yüksekova'da üretilen karpuz çiftçinin yüzünü güldürdü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devlet desteğiyle organik yetiştirilen karpuz, üreticilerin aile bütçesine katkı sağlıyor.

Haberler 22.09.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçedeki çiftçiler, hükümetin Krsal Kalknma Destekleri kapsamnda hayata geçirdii projeler sayesinde çiftçilik ve hayvancln yannda meyve ile sebzecilikten de ekonomik kazanç salamaya balad.

Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürü Cezmi Ylmaz, AA muhabirine yapt açklamada, üreticilere gerekli destein salandn söyleyerek, unlar belirtti:

Bu sene ilçede 20 bin al karpuz fidesi datk. Mevsimin scak geçmesi nedeniyle verimde art gözlendi. çiftçilerimiz bu seneki verimden memnunlar. çiftçilerimiz artk karpuzu hobi amaçl deil, ekonomik kazanç ve aile bütçelerine ciddi katk salamak amacyla ekiyor. çiftçimiz ürettii ürünü pazarlyor. Önceki seneye göre her sene yüzde yüz art yaanyor.

Ylmaz, Yüksekovada hiçbir ey yetimez algsn krdklarn dile getirerek, Ovamzda zamannda eker pancar yetitirilirdi. imdi karpuz ve birçok ürün yetiiyor. Ovamz gayet verimlidir. Kesinlikle suni gübre ve ilaç kullanmyoruz. Tüm ürünlerimiz tamamyla organiktir. Karpuzumuzun tad, dardan gelen karpuzlarn tadndan çok daha güzeldir. ifadesini kulland.

- Daha önce hayal dahi edemiyorduk

Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüünden ald destekle Demirkonak köyünde 3 dönüm araziye karpuz eken adi Erturulun (54) organik ürettii ve ilçenin farkl yerlerinde sata sunduu karpuzlar ilgi görüyor.

Erturul, bu yl ektii karpuz fidelerinden 12 tona yakn verim aldn anlatt.

lerini gelecek yl daha da gelitireceini söyleyen Erturul, Daha önce hayal dahi edemiyorduk bu ileri. Biz baladk Allaha ükür. çok memnunuz. Allah raz olsun. Karpuzun kar yoncadan, budaydan daha iyi. Gelecek sene daha fazla ekmeyi düünüyoruz. lerleyen yllarda Hakkari bölgesinin karpuz ihtiyacnn büyük ksmn karlamay hedefliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git