Yüksekova'nın yarım asırlık su sorunu çözülüyor

Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi, ilçede 50 yıldır yaşanan içme suyu sorununu çözmek için 55 milyon liralık yatırımla "İçme Suyu Projesi"ni hayata geçirecek.

Haberler 20.05.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilik kararyla Yüksekova Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mahmut Kakç, yürüttüü sosyal sorumluluk projelerinin yanna, ilçede yllardr devam eden sorunlar çözmeye dönük projeleri de ekledi.

Bu kapsamda Yüksekovada yaklak 50 yldr devam eden içme suyu sorununu çözmek için çme Suyu Projesi balatld.

55 milyon liraya mal olmas beklenen proje çerçevesinde farkl noktalarda i makineleriyle çalma yürüten yüklenici firma ekipleri, 2,5 kilometrelik kaz çalmalarnn ardndan çelik boru döedi.

VE SUSUZLUK BTYOR

Belediye Bakan Vekili Kakç, Yüksekovann yeniden bir yaplanma ve deiim sürecine girdiini söyledi.

lçenin artk terörle deil hizmetle anlmaya balandn belirten Kakç, Artk hizmet ve çalma dönemindeyiz. u an gönül rahatlyla çemeden su içemiyoruz. 13 kuyudan vatandamza su veriyoruz. Bu su hiçbir artmaya, ilaçlamaya tabi tutulmadan dorudan vatandamza veriliyor. Devlet kararn verdi. Bu kapsamda 200 bin nüfusa hitap edecek bir proje hazrladk. Bu projenin tamamnda 240 kilometrelik hat döüyoruz. Bütün mahallelerimizde, sokaklarmzda hatlarn tamam yenileniyor. Projeyi en ksa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. dedi.

Kakç, farkl noktalardaki su depolarn da yenilediklerini, ayrca Dilimli Barajndaki suyu da artma tesisinin hizmete girmesinin ardndan ilçeye getireceklerini bildirdi.

Gelecei ön görerek proje yaptklarn dile getiren Kakç, 50 yllk sorunu çözüyoruz. Torunlarmza sorun brakmamak için çalyoruz. Temel kriterimiz bu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git