Yüz binlerce çalışanı ilgilendiriyor!

Taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarıyla ilgili tartışmalara bakanlık son noktayı koydu. Hazine ve Maliye Bakanlığı sendikaya gönderdiği yazıda maaşların ödenme tarihlerini açıkladı.

Haberler 12.04.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tez-Koop- Sendikasnn ilgili mevzuata atfta bulunarak Hazine ve Maliye Bakanlna kamuda çalan içilerin maalarnn hangi tarihte ödenmesi gerektii konusunda görü sordu. Hazine ve Maliye Bakanl taerondan kadroya geçen içilerin aylk ücretlerinin ödenme zamanyla ilgili yazya yant verdi.

MEVZUATA AYKIRI ÖDEME

Tez-Koop- kamu iyerlerinde içi maalarnn farkl tarihlerde ödendiini belirttii yazsnda Baz Kamu iyerlerinde ilgili mevzuat hükümlerine aykr ekilde ödeme tarihlerinin deitirildii tespit edilmi olup yaplan uygulamaya açklk getirilmesi açsndan Bakanlnzn görüüne ihtiyaç duyulmutur denildi.

Bakanlk 28 Mart 2019 tarihli görü yazsnda Devlet Memurlar Kanunu Teblii ve ilgili mevzuat hükümlerinine atfta bulunarak aylk ücretlerin her ayn 14ünde alnaca hükmüne iaret etti.

GÖNDERLEN TEBLN çER

Devlet Memurlar Kanunu Genel Teblii kamuda içilerin ücretlerinin ödenme zaman öyle;

a) 289 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesinde kamu kurum ve kurulularnda içi statüsünde çalanlarn aylk ücretlerinin ödenmesinde de yukardaki hükümler dairesinde ilem yaplr denilmektedir.

Bu nedenle, ay ba ve ay kavram konusunda tebliin yukardaki bölümünde yaplan açklamalar, kamu kesiminde çalan içiler için de geçerli bulunmaktadr. Ancak, içiler Devlet memuru ve dier kamu görevlilerinin aksine, ücretlerini çaltktan sonra ay sonlarnda aldklarndan yeni uygulamaya göre kamu kesiminde çalan içiler ücretlerini ay sonu olan her ayn 14ünde alacaklardr. Bu yazyla taeron irketlerden sürekli içi kadrosuna geçen 4/Dli içiler de ayn ekilde ilgili tebli gerei maalarn her ayn 14ünde alacaklar.

Ana Sayfaya Git