Yüzen otel!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde bir girişimci, Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan yörede, tasarımını tamamladığı "Yüzen otel"ler projesi ile Fırat Nehri güzergahına farklı bir turizm alternatifi kazandırmayı planlıyor.

Haberler 06.04.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en geni havzalar arasnda yer alan Frat Nehrinin bölge turizmine daha fazla katk salamas amacyla hem devlet imkanlar hem de müteebbisler araclyla yatrmlar yaplyor. Bölgede tarihi ta evler ve doal güzelliklerin arasnda süzülen, roman ve dizilere konu olan Frat Nehrinde yolculua çkmak isteyen yerli ve yabanc turistler için proje hazrland.

lçede turizm alannda yatrm yapan Salih Kurt, daha önce Hollandada gördüü su üzerinde hareket edebilen evlerden etkilenerek Türkiyeye döndüünde 30ar metrekarelik tekneler üzerine ahap odalar tasarlad. Projeyi kendi imkanlaryla hayata geçirebilmek için giriimde bulunan Kurt, Birecik Barajnn yapm srasnda bete ikilik bölümü sular altnda kalan, Mikroklima iklimi ve doal güzelliiyle dikkati çeken sakin ehir andaki Halfeti kylarnda farkl bir turizm konsepti oluturmay amaçlyor.

lk etapta 12 tekne üzerinde tasarlanan odalarn, anlurfa Büyükehir Belediyesi ve DSye yaplan proje müracaatnn onaylanmas halinde yaz tatilinden itibaren hizmete alnmas öngörülüyor.

-Oda servisi de var

Turizm yatrmcs Salih Kurt, her geçen yl yurt içi ve dndan ziyaretçilerin bölgeye daha fazla ilgi göstermeye baladn söyledi.

Ziyaretçilerin bölgeyi daha fazla kefetmesini istediklerini belirten Kurt, bu amaçla mevcut turizm yatrmlarna farkl bir boyut kazandrma amacnda olduklarn ifade etti.

Türkiyede nehirlerde pek rastlanmayan Yüzen oteller ile ilgili proje hazrlayarak onaya sunduunu anlatan Kurt, Bu yl turizm çok iyi geçecek, ilk katlmlar bunu gösteriyor. Sakin ehirde yüzen otel projesi gelitireceiz. Oteller apart ve günübirlik ekilde kiraya verilebilecek ve güne enerjisiyle çalacak. Odalar tekne eklinde olacak, konuklarmz Frat Nehri üzerinde istedii yerde gezebilir ya da konaklayabilir. diye konutu.

Projenin maliyetinin yaklak 2 milyon lira olduuna iaret eden Kurt, Türkiyede ilk defa bu tür bir projenin faaliyete geçirileceini söyledi.

Kurt, müteriye oda servisinin ise uzaktan kumanda ve telsiz sistemiyle salanacan bildirdi.

- Frat turunu önemsiyoruz

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi de nehir turlarnn, en güzel ve keyifli seyahatlerin banda geldiini vurgulad.

Bölgenin, Atatürk Baraj ve Frat Nehri gibi önemli su havzasna sahip olduunu anmsatan çiftçi, Gaziantep ve Adyaman ile yaptklar i birliiyle bu potansiyeli daha fazla kullanmaya hazrlandklarn belirtti.

Bölgede feribot seferlerinin de düzenlenmesinin planlandn aktaran çiftçi, Hem ulam hem turizm amaçl yatrmlar önemsiyoruz. nsanlarn bu scak corafyada suyla bulumalarn istiyoruz. Bölgede yaplacak Frat turunu önemsiyoruz. Güzergahta çok güzel tarihi mekanlar var. dedi.

Ana Sayfaya Git