Yüzü devlet desteğiyle güldü

Batman'ın Gercüş ilçesinde eşinin öldürülmesinin ardından 3 çocuğuyla zorlu bir yaşam sürdürmek zorunda kalan 28 yaşındaki Ayhan Yıldız, devlet desteğiyle yaşama tutundu.

Haberler 10.11.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çiçekli köyünde yaayan Ayhan Yldz 7 yl önce einin öldürülmesinin ardndan çocuklaryla büyük skntlar çektiini söyledi.

Gercü ilçesine giderek gündelik temizlik ilerinde çalp çocuklarna bakmaya çaltn vurgulayan Yldz, aramak için Gercüe gittiim srada Genç çiftçi projesini duydum ve bavuru yaptm. çok ükür bana da çkt. 30 bin liralk hibe çkt bunun karlnda devlet bana 6 büyükba hayvan verdi. ifadelerini kulland.

- Ne olursa olsun çocuklarm okutacam

Elde ettii gelirle çocuklarn okutacan belirten Yldz, öyle konutu:

çocuklarma bakmakta zorlanyordum ama artk bu hayvanlar sayesinde onlar daha rahat büyüteceim. Bu hayvanlarn eti, sütü ve yourduyla onlar okutacam inallah. Ben okumadm çok pimanm, o yüzden çocuklarm okutacam. Ne olursa olsun çocuklarm okutacam. Zor olsa da çocuklarm sayesinde bütün zorluklarn üstesinden geliyoruz.

Yldz, düzenli gelire kavumasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek, Devlet yetkililerine çok teekkür ediyorum ki böyle projelerle bizleri kimseye muhtaç brakmyor. ifadelerini kulland.

- Bize hem analk hem de babalk yapyor

Doktor olmak istediini belirten 7. snf örencisi kz Serpil Yldz ise daha önce skntl günler yaadklarn aktararak, 6 yandayken babam kaybettim. Annem bize hem analk hem de babalk yapyor. Bizden hiç bir eyi eksik brakmad. Ben ve iki kardeim de annemi mutlu etmek için urayoruz. Doktor olup anneme bakacam. dedi.

Gda, Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürü Metin Kaplan, iki yldr bakanlk tarafndan sürdürülen proje kapsamnda ilçe genelinde 70 genç çiftçinin hibe desteini aldn söyledi.

Öncelii ihtiyaç durumuna göre belirlediklerini iaret eden Kaplan, proje sayesinde krsalda üretime yönlendirilen vatandalarn gelire kavutuunu vurgulad.

Ana Sayfaya Git