Zabıta mevzuatı değişti!

Belediye tarafından, atama yapılacak kadro unvan ve sayıları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin alınacak. Belediyeler, yönetmelik ekinde yer alan atama izin formu ile personel gider oranı cetvelini doldurarak izin talebinde bulunacak. İzin verilmeyen kadrolar için duyuru ve sınav yapılamayacak.

Haberler 03.04.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanlnn Belediye tfaiye Yönetmelii ile Belediye Zabta Yönetmeliinde deiiklik yaplmasna ilikin yönetmelikleri, Resmi Gazetede yaymland.

Bakanln Belediye tfaiye Yönetmeliinde yaplan deiiklie göre, belediye tarafndan, atama yaplacak kadro unvan ve saylar için çevre ve ehircilik Bakanlndan izin alnacak. Belediyeler, yönetmelik ekinde yer alan atama izin formu ile personel gider oran cetvelini doldurarak izin talebinde bulunacak. zin verilmeyen kadrolar için duyuru ve snav yaplamayacak.

Atama yaplacak bo itfaiye eri kadro saylar ile bu kadrolarn snf ve derecelerini; sralamaya esas olacak KPSS puan türü ile asgari puan, bavuru tarihleri ile bavuru yöntemi ve adaylarda aranlacak nitelikler gibi hususlar, son bavuru tarihinden en az 30 gün önce Resmi Gazete ile belediyenin ve Cumhurbakannca belirlenen kurumun internet adreslerinde duyurulacak.

Ayrca, çevre ve ehircilik Bakanl Yerel Yönetimler Genel Müdürlüü kurumsal internet adresinde de son bavuru tarihinden en az 30 gün önce duyuru yaplacak.

- Atama yaplan kadrolara ilikin bilgiler, Bakanla bildirilecek

Yönetmelikte, KPSS puanlarnn kontrolü ve bildirim yükümlülüüne ilikin de belediyelerin kendilerine bavuran adaylarn T.C. kimlik numaralarn, ad ile soyadlarn ve KPSS puanlarnn doruluunu ÖSYMye ait internet sitesinden kontrol etmeleri, yaplan kontrol sonucunda snav sonuç belgesinde tahrifat yapt belirlenen adaylarn ilgili kurumlarca ÖSYMye bildirmeleri düzenlendi.

Ayrca atama yaplan kadrolara ilikin unvan ve say bilgileri, göreve balama tarihinden itibaren 15 gün içerisinde çevre ve ehircilik Bakanlna bildirilecek.

Atamas yaplarak göreve balatlanlar ile atamas yapld halde göreve balamayanlar veya atamas iptal edilen adaylara ilikin bilgiler ise söz konusu ilemlerin sonuçland tarihten itibaren 15 gün içinde kadro ve pozisyonlarn merkezi olarak tutulduu kurumun Kamu e-Uygulama sistemine girilecek.

Yönetmelik deiikliine göre, belediye itfaiye tekilatlarnn yönetici ve eitmen personelinin temel eitimlerine ilikin talepler Bakanlkça toplanacak. Eitimler, Bakanlk ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl tarafndan birlikte hazrlanacak yllk programlar çerçevesinde yaplacak.

Yönetmelikle itfaiye tekilat ve personelinin çalmalarnn denetimlerinin valiler, kaymakamlar ve belediye bakanlar ile bunlarn görevlendirecei dier personelin yan sra çileri Bakanl denetim elemanlarnca yaplaca da düzenlendi.

- Belediye Zabta Yönetmelii

Belediye Zabta Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik kapsamnda ise belediyenin bo zabta memuru kadrolarna atanacaklar belirlemek üzere, örenim düzeyleri itibaryla geçerlilii devam eden KPSS sonuçlarna göre yaplacak sralama sonucu belirlenen adaylarn katlm ile yapaca yazl veya sözlü snav ile uygulamal snav tanmland.

Yaplan düzenleme ile itfaiye tekilatnda olduu gibi zabtalarda da belediye tarafndan, atama yaplacak kadro unvan ve saylar için çevre ve ehircilik Bakanlndan izin alnacak.

çevre ve ehircilik Bakanl Yerel Yönetimler Genel Müdürlüü ve belediye idareleri tek balarna, birkaç bir araya gelerek veya birlikler vastasyla zabta amir ve memurlarnn genel kültürlerini, meslek bilgilerini ve verimliliklerini artrmak, hizmete yatknlklarn salamak, gelitirmek, gelien artlarn gerekli kld alanlardaki görgülerini artrmak ve daha üst kadrolara hazrlamak amacyla eitim programlar düzenleyecek.

Ana Sayfaya Git