Zam ertelenmesin zam iptal edilsin!

Diyarbakırlılar suya yapılan zammın ertelenmesini değil iptal edilmesini istiyor.

Haberler 01.02.2020 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSKnin, suyun ton fiyatnn hanelerde vergiler ile beraber 1,5 liradan 5,5 liraya; i yerlerinde 4 liradan yaklak 12 liraya yükselmesine tepkilerini sürdüren çnarllar, su zammnn tamamen kaldrlmas gerektiini belirttiler.

Suya yaplan zam oran hakszlktr

Emekli maayla geçinen Adil Aydn, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan yaplan zamlar hakszlktr. Suya yüzde 330 zam yapld, bunu istemiyoruz. Bu zamlarn geri çekilmesini istiyoruz. Zam yaplacaksa da normal bir zam yaplsn. Ama yüzde 330luk bir zam çoktur. Millet bunu istemiyor. Ben bir emekliyim, bana yüzde 5 orannda bir zam yaplyor, oysa suya yüzde 330 orannda zam gelmi. Bu bir hakszlktr, bunun geri çekilmesini istiyoruz. ifadelerini kulland.

Vatandan zorla geçimini salayabildiini belirten eyhmus Özmez,Biz bu zamlara karyz, bir esnaf olarak bu zamlar istemiyoruz. u an su zamm ertelenmi, biz ertelenmesini deil tamamen geri çekilmesini istiyoruz. Asgari ücretle geçinen bir adam nereden geçimini salayacak. Zaten i-güç yok, bir esnaf olarak bu zamma karyz. dedi.

Zammn ertelenmesini deil, iptal edilmesini istiyoruz

Zammn ertelenmesini deil, iptal edilmesini istediklerinin altn çizen Ramazan Atay, Ben lokanta iletiyorum, bu ay gelen faturalara baktmda su fiyatlar 1,5 liradan, 5,5 liraya yükselmi. 50 lira ödediim fatura u an 150-200 lira. nsanlar evine bir ekmek alamazken, çocuklarna bir ayakkab alamazken, hatta örencilerini okutamazken, bu gelen zamlar karsnda çok madur durumdalar. Biz esnaf olarak, u an yüzde 330luk zammn ertelenmesini deil, iptal edilmesini istiyoruz. Bunu DSK Genel Müdürlüünden talep ediyoruz. Suya zam yaplr ama belli oranlarda, yüzde 330 deil. eklinde konutu.

Suya yaplan zamma tepki gösteren Salim Tekgül, Su faturalar yüzünden millet isyanlara girmi. Eskiden gelen 30 liralk fatura, u an 105 liraya kadar gidiyor. Bu zamlarn iptal olmasn istiyoruz. Millet ödeyemez hal gelmi. Bu faturalar gittikçe artyor. Geçen ay gelen faturalar 30 lira, u an gelen faturalar 150 lira oldu. Zammn ertelenmesini deil, iptal edilmesini istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git