Zamlar halkı mağdur ediyor

Temel tüketim gıdaları başta olmak üzere birçok üründeki fahiş fiyat artışları devam ederken her güne yeni bir zamla uyanan vatandaş, bu durumda mağdur oluyor.

Haberler 20.09.2021 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde yaplan zamlara tepki gösteren halk, zamlardan çok derinden etkilendiklerini belirterek ivedi ekilde zamlara kar önlem alnmas için yetkililere çarda bulundu.

Salgn sürecinin etkisiyle zor günlerden geçen halk, bu durumun zaten günlük geçimlerini zor salayan dar gelirler bata olmak üzere her kesimi endielendirdiine dikkat çekti. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann enflasyonu en ksa sürede kontrol altna alarak raflardaki, etiketlerdeki fahi fiyat artlarnn önüne geçeceklerini söyleyerek, dikkatleri çekmiti. Gda fiyatlarnn çok yüksek olduunu belirten vatandalardan Orhan Bey, kötü giden ekonominin ar yükünün halka yüklenmeye çalldn söyledi.

BU DÖNEMDE ASGAR ÜCRETLE GEçNMEK MÜMKÜN DEL

Gda ürünlerindeki artlara dikkat çeken Orhan Bey, Ya fiyatlar ban alm gidiyor. Bulgur, mercimek, simit, nohut, fasulye, çay, eker ve pirinç fiyatlar balanm gidiyor. Geçimimizi zor salyoruz. Hayat pahal, geçim zor ve her ey pahal olmu. Tüp, elektrik, su, doalgaz, zeytin, peynir hepsi pahalanm, hangi birine yetitireceiz. Bu dönemde asgari ücretle geçinmek mümkün deil. Bizi yönetenler acaba mevcut asgari ücretle geçinebilir mi? Bir markete gitsinler, alveri yapabilirler mi? Geçimden dolay ikayetçi olmayan hiç kimse yok. Millet geçinemiyor. Bir kuru ekmek bile yiyemiyoruz. Büyüklerimiz buyursun gelsinler, marketlere gitsinler ve denetlesinler, acaba asgari ücret ile geçinilecei kalm m? Bir kilo et 90 lira olmu, bu fiyata kim yiyecek? Yetkililerden ricamz bu fiyatlar denetlesinler. u an pazarda ucuz olan kuru soan ve patatestir. Bir koli yumurta 35 lira olmu. Biz nasl geçineceiz? diye sordu.

ÜLKE OLARAK EKONOMK ANLAMDA Y BR DURUMDA DELZ

TÜK ve yetkililer tarafndan açklanan enflasyon rakamlarnn gerçei yanstmadn ileri süren Hüseyin Atlgan, Cumhurbakanmz 2011 ylnda, bu kardeinize oy verin, enflasyon nasl düürülür görün dedi. Üzerinden 10 yl geçti ve 10 yldr her ey ortada. Bir asgari ücretlinin günlüü 93 lira ve peynirin kilogram 60 lira olmu. Bir günlük ile insan geçinemiyor. Avrupann yars bile deiliz ama vatandan durumu telefon üzerinden deerlendiriliyor. Vatanda kaçak cep telefonu alyor. Ülkenin ekonomisi batm, bitmi durumda ve halen biz bu durumu kimseye anlatamyoruz. Enflasyon alm ban gidiyor. Bize enflasyonun yüzde 30larda olduu söyleniyor, bu yalan. çünkü enflasyon yüzde 50leri geçmi. Ekonomik berbat durumda, hiçbir umut da yok. Ülke olarak ekonomik anlamda iyi bir durumda deiliz. Ortadou ülkelerinin de gerisine dümü durumdayz. Ya bardak ile satlr duruma gelmi, bir ülke için ne kadar utanç bir duruma geldik. dedi.

ZAMLARIN GER çEKLMESN STYORUZ

Gda fiyatlarna yaplan zamlara tepki gösteren Rfat Durmaz, Gda fiyatlarndaki art ald ban gitti. Yaplan zamlarn üzerine gidilmeli. Cumhurbakannn tepkisinin ardndan bir büyük marketin sahibi, fiyatlar biz artrmadk, devlet arttrd diye açklama yapt. Bu büyük marketlerin üzerine gidilmelidir. Devlet bu zamlarn peine dümelidir. Her eye zam geldi. Halk olarak bir an önce bu zamlarn geri çekilmesini istiyoruz. 5 yl önce Gaziantepte çarya çktmzda 5 lira ile rahat bir ekilde karnmz doyuruyorduk. u anda 20-30 lira yetmiyor. Adan Zye her ey zamland. Halk olarak bu duruma tabi ki tepkiliyiz. ifadelerini kulland.

YÜKSEK FYATLARIN ENGELLENMES LAZIM

Yaplan zamlarn halk madur ettiini belirten Osman Klnç, Her eye zam geldi, yüksek fiyatlar ald ban gidiyor. Bir koli yumurta 30 lira olmu. Bakkala alverie gidiyoruz, 100 lira veriyoruz, 100 liray kaydedip dönüyoruz. Fakir hangisine yetisin? Hastalkta ban ald gidiyor. Bu fakir millet ne yapsn? Boyaclk yapyorum, aldm para ile ancak ailemi geçindirebiliyorum. Pandemiden dolay her ey pahaland. Denetim yaplmas, yüksek fiyatlarn engellenmesi lazm. Markete alveri için gittiimde ancak bir koli yumurta, bir kutu peynir ve zeytin alabiliyorum. eklinde konutu.

MARKETLERE YÖNELK DENETMLER ARTIRILMALIDIR

Hayat pahallndan yaknan Ramazan Yldz, Fiyatlar yüksek, bu fiyatlarla yüksek olmasnn devlet ve hükümet ile bir alakas yok. Marketçiler frsatçlk yapyor. Bir üründe maliyetin üzerine brüt kr oran konulur. Fakat fiyatlar çok da yükseltmeye gerek yok. Marketlere yönelik denetimler artrlmaldr. Denetimler yaplyor ama denetimden sonra tekrar fiyatlar eski haline getiriliyor. diye konutu.

DENETMLERLE FYATLARIN NEDEN YÜKSELD KONTROL EDLSN

Zamlardan dolay zorlandklarn belirten Mustafa Yaylar, Millet 15 Temmuzda Cumhurbakanna destek verdi, meydana çkt. Cumhurbakan da artk meydana inecek ve bu fiyatlar indirecek. Halk olarak Cumhurbakanndan bunu bekliyoruz. Denetimler yaplsn, fiyatlarn neden yükseldii kontrol edilsin. çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git