Zamlar meyan şerbetini de vurdu

Peş peşe gelen zamlar sıcak havaların vazgeçilmez içeceği olan meyan kökü şerbetini de vurdu.

Haberler 15.04.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaz aylarnda yurttalarn, scak havalarda serinlemek için tükettii ve birçok hastala iyi geldii belirtilen meyan kökü erbetine ilgi yaanan ekonomik krizden kaynakl epey dütü. Meyan kökü erbeti satclar da zamlardan kaynakl alc bulmakta zorlanyor.

Sur ilçesinde Dakap Meydannda meyan kökü erbeti satan Seyfettin Batubay, baba meslei olarak gördüü belirtti. Batubay, yaanan zamlardan kaynakl eskisi gibi erbet satamadn söyledi. Kazancnn da dütüünü dile getiren Batubay, erbet satarak, kt kanaat geçinmeye çalyoruz dedi.

Meyan kökü erbetine zam yapmadn bir buçuk litresini 15 TL yerine 10 TLye sattn Batubay, Geçen yl da bu fiyata satyorduk. nsanlarn alm gücü yok biliyoruz ama ona ramen i de yok ifadelerini kulland. Batubay, meyan kökünü çok eski yllardan beri kendilerinin topladn fakat artan mazot fiyatlarndan kaynakl toplamay braktklarn dile getirdi. Meyan kökü en çok Batman ve Bismilde çktn anlatan Batubay, Eskiden su kenarlarna kendim gidip topluyordum ama artk gidemiyorum. Gidemiyoruz artk dedi.

Batubay, emekli olmasna ramen bakmakla yükümlü olduu çocuklarndan dolay meyan kökü sattn söyledi.

Ana Sayfaya Git