Zeytin diyarı olma yolunda

Batman’da meyveciliği geliştirme projesi kapsamında Sason ilçesindeki yetiştiricilere 3 bin 500 adet tüplü zeytin fidanı ve 400 adet cennet hurması fidanı dağıtıldı.

Haberler 17.11.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Tarm ve Orman l Müdürlüü 2021 yl meyvecilii gelitirme projesi kapsamnda Sason ilesinde fidan teslim töreni düzenlendi. Törene katlan Sason Kaymakam Murat Mete, temin edilen 3 bin 900 adet meyve fidann toprakla buluturarak, sabrszlkla meyvelerini yiyeceimiz günü bekleyeceklerini belirtti. Kaymakam Mete, lçemizin üretim sürecine katk sunmak üzere 3 bin 500 adet zeytin fidan ve 400 adet cennet hurmas olmak üzere toplamda 3 bin 900 adet meyve fidann toprakla buluturmak için buradayz. Köy muhtarlar ve vatandalarmzdan talep oldu. Talebe kaytsz kalmayan il ve ilçe tarm ve orman müdürlüümüzün hemen harekete geçerek fidanlarmz temin ettiini gördük. Gülen gözlerle, hevesle, heyecanla bu ürünlerden yiyeceimiz günü bekliyoruz. Daha önce uygun görülen topraklarda ekilmesi üzere vatandalarmza fidanlarmz teslim ediyoruz. nallah önümüzdeki yllarda verimlerini alacaz. Sasonda hep unu söylüyoruz. Önce eitim, sonra üretim diyoruz. Eitim olmadan hiç yol katedemeyeceimizi biliyoruz. Eitimli çiftçilerimiz ile birlikte ayamz topraa basacaz. Asla topraktan uzak durmayacaz. Devletimizin ve hükumetimizin bütün desteklerini vatandalarmza ulatracaz. Bizlerin asli görevidir bu. Görüyorum ki Batman l Tarm ve Orman Müdürlüü de vatandalardan gelen üretim talebine kar asla kulan tkamad. El birliiyle çok daha güzel ilere imza atacamza inanyorum. Vatandamza, çiftçimize üreticimize, ayan topraktan çekmeyen bütün halkmza hayrl uurlu olmasn temenni ediyorum dedi.

SASON, HER TÜRLÜ MEYVENN YETECE BR TOPRAA SAHP

Her türlü meyvenin Sason topraklarnda yetiebileceini belirten Batman Tarm ve Orman l Müdürü Mehmet Gün ise Sason ilçesi hem iklim koular, hemde toprak bakmndan çok farkl bir yerdir. Her türlü meyve bu topraklarda yetiir. Bizde bu anlamda üreticilerimizle toplant yaparak bu topraklarda zeytin üretiminin çok faydal olaca kararn aldk. Yaptmz analizlerin ardndan zeytin fidan talebi oluturduk. Sason çilek, ceviz ile arclkta da kendini kantlam bir ilçemiz. Bizde bakt ki yal zeytin de yetiecek. Bizde bu projeyi gelitirerek elde ettiimiz fidanlar yetitiricilerimize dattk diye konutu.

DAHA ÖNCE EKLEN ZEYTNLERDEN YÜZDE 70 VERM ALDIK

lçede daha önce ektikleri fidanlardan yüzde 70 verim aldklarn belirten Heybeli köy muhtar Hayrettin çelik, Bu topraklarda kesin olarak en az yüzde 70 verim alrz. Daha önce ektiimizde fidanlarda bunu gördük. Heybeli köyünde diktiimiz fidanlarmz hemen hemen Gaziantep zeytinleriyle yaryor eklinde konutu. Törende 44 köyde yaayan 100den fazla üreticiye zeytin ve cennet hurmas fidan datld.

Ana Sayfaya Git