Zeytinyağında yeni sezon umudu

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, "Birlik kaynaklarıyla gerçekleştirdiğimiz alımlarla üreticiye 45 milyon liranın üzerinde ödeme yaptık ve yeni sezona stoksuz giriyoruz." dedi.

Haberler 20.08.2019 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tari Zeytin ve Zeytinya Kooperatifleri Birlii Bakan Hilmi Sürek, birlik kaynaklaryla gerçekletirdikleri almlarla üreticiye 45 milyon lirann üzerinde ödeme yaptklarn ve yeni sezona stoksuz girdiklerini belirterek, sektör açsndan sevindirici bir sezon yaamay beklediklerini söyledi.

Sürek , Ege Bölgesinden yaklak 28 bin üretici orta bulunan birliin, 2018-2019 zeytinya kampanya dönemini iyi bir performansla tamamladn ifade etti.

Geçen dönemde ortaklar ve kooperatiflerle ba kuvvetlendirdiklerini, sahadan gelen sorunlara hzla çözüm üreten bir ekip oluturduklarn kaydeden Sürek, Birlik kaynaklaryla gerçekletirdiimiz almlarla üreticiye 45 milyon lirann üzerinde ödeme yaptk ve yeni sezona stoksuz giriyoruz. 2019-2020 alm kampanyasna dönük hazrlklarmz da tüm hzyla sürüyor. diye konutu.

Birlik olarak yeni sezonda üretimden sata kadar etkin bir kampanya yürütmeye dönük strateji planladklarn anlatan Sürek, lk tespitlere göre ürün kalitesi yüksek. klim artlarnda çok farkl bir sonuç olmamas halinde önümüzdeki sezon zeytinya sektörü açsndan sevindirici bir dönem olacak. dedi.

Uluslararas Zeytin Konseyi verilerine göre 2018-2019 sezonunda dünya zeytinya üretiminin 3 milyon 64 ton olarak tahmin edildiini, tüketiminin ise 2 milyon 916 bin ton seviyelerinde gerçekleeceini ifade eden Sürek, 2019-2020 döneminde de dünya genelinde iyi bir üretim beklendiini dile getirdi.

nternet satlar hzla artyor

Sürek, klasik perakende sat noktalarnn yan sra son yllarda internet satlarna da arlk verdiklerini belirtti.

Markalam firmalarn internet ortamnda artk daha youn faaliyet gösterdiine iaret eden Sürek, orta ya ve genç kuan alveri tercihlerinde ön plana çkan internetin zeytinya pazar açsndan da önemli bir mecra haline geldiine iaret etti.

Ana Sayfaya Git