"Zincir marketlere düzenleme" talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan yeni kabineden, esnaf ve sanatkar camiası adına en büyük beklentimiz, zincir marketlere düzenleme yapılmasıdır"

Haberler 18.07.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile kurulan yeni kabineden, esnaf ve sanatkar camias adna en büyük beklentimiz, zincir marketlere düzenleme yaplmasdr. ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, zincir marketler için yeni kabineden düzenleme beklediklerini belirtti.

AVMler ve zincir marketlerin açllarnn mutlaka bir kurala balanmasn ve bu tür i yerlerinin açl kapan saatlerine mutlaka kural getirilmesini isteyen Palandöken, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile kurulan yeni kabineden esnaf ve sanatkar camias adna en büyük beklentimiz, zincir marketlere düzenleme yaplmasdr. Esnaf ve sanatkarmz zincir marketlerle artk baa çkamyor. Bu zincir marketlerin ileyiine düzenleme getirilirken, esnafmz haksz rekabetten korunmal. deerlendirmesinde bulundu.

YEREL VE ULUSAL ZNCR MARKETLER

Palandöken, yerel ve ulusal zincir marketlerin saysnn ülke genelinde 30 bine yaklatn belirterek, söz konusu marketlerin saylarnn bu hzla devam etmesi halinde 2024te 44 bine çkmasn beklediklerini ifade etti. Palandöken, bu gidiata dur denilmezse esnaf ve sanatkarn yok olma tehlikesiyle kar karya kalacan savundu.

Tüketicilere uyarlarda bulunan Palandöken, unlar kaydetti:

Toptan fiyatna perakende sat söylemiyle piyasada ismi bilinmeyen markalar deerinin çok üstünde satyorlar. Bir de sanki bakkallardaki ürünler daha pahal gibi bir imaj oluturmaya çalyorlar. Oysa bakkal esnaf zaten kstl sermayesiyle belli oranda ve kalitede ürünleri satyor. Vatandalarmz zincir marketlerin fiyat, ürün kalitelerini çok iyi inceleyerek alveri yapmal ve yanltc reklamlara aldanmamal. Hiç kimse dayanksz ve kalitesiz ürüne para verecek kadar zengin deil. Vatandalarmz daha önce ismini duymad ürünleri ambalajna ve görünüüne aldanarak satn almamal.

Ana Sayfaya Git