Ziraat Bankası duyurdu: Kredi paketi desteği

Ziraat Bankası, orman köylerinde yaşayan ve tarımsal faaliyetlerle iştigal eden veya etmek isteyen kişilere yeni tarımsal üretim imkanları oluşturulmasını ve gelirlerinin arttırılmasına katkı sağlanmasını amaçlayan yeni kredi paketini açıkladı.

Haberler 09.04.2019 - 14:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni kredi paketi ile orman köylerinde ikamet eden ve çeitli kurum ve kurulularn ilgili eitim programlarna katlarak sertifika almaya hak kazanan gerçek kiilerin, uygun tarmsal üretim faaliyetlerine yönlendirilmesi ve tarmsal üretimin arttrlmas amaçlanyor.

Ayrca yeni kredi paketi ile arclk, mantar yetitiricilii veya tbbi aromatik bitki yetitiricilii konularnda yaplacak yatrm harcamalar ile mevcut iletmelerin iletme giderlerinin daha uygun koullarla ve sürdürülebilir ekilde finansmannn salanmas hedefleniyor.

Yeni kredi paketinin detaylar u ekilde;

I-) Paket kapsamnda toplamda 100.000 TLye kadar kredi kullandrlabilecek ve özkaynak katks aranmayacaktr.

II-) Yatrm kredilerine, yatrmn geri dönü süresine uygun olarak 7 yla kadar vade yaplabilecek, geri ödeme dönemleri ve taksit miktarlar da üretim dönemine dair muhtemel gelir miktarna ve gelir elde etme dönemlerine göre belirlenecektir.

III-) Yeni yaplacak yatrmlarda yatrmn büyüklüüne ve iletmeye geçi süresine bal olarak 2 yla kadar anapara ödemesiz dönem verilebilecektir.

IV-) letme kredilerinde ise gelir elde etme dönemi dikkate alnarak 14 aya kadar vade yaplabilecektir.

V-) Ziraat Bankas tarafndan paket kapsamnda kullandrlan kredilere, kredi vadesi ile uyumlu faiz oranlar uygulanacaktr. Ayrca, ilgili Kararname ve Teblide belirtilen teknik kriterlerin salanmas halinde, söz konusu krediler, Hazine ve Maliye Bakanlnca salanan faiz desteinden (sübvansiyon) faydalanabilecektir.

Ana Sayfaya Git