Ziraat mühendisleri çifçiye tarladan telefonla canlı destek verecek

BİLİNÇLİ tarımsal üretimi yaygınlaştırma misyonu çerçevesinde çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yapan GÜBRETAŞ, farklı iletişim kanallarıyla da çiftçilere yönelik danışmanlık hizmetleri geliştiriyor. GÜBRETAŞ, İnternet ve mobil uygulamalardan sonra üreticilere canlı telefon desteğiyle sektördeki ilk danışmanlık hizmetini başlattı.

Haberler 09.12.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GÜBRETA, ziraat mühendisleriyle ücretsiz olarak çifçilere uzaktan bilgi destei vermeye balad. nternet ve mobil uygulamalardan sonra üreticilere canl telefon desteiyle sektördeki ilk danmanlk hizmetini balatan GÜBRETA, bu uygulamasn üreticilerin her zaman ve her yerden daha kolay ulaabilecei ekilde gelitirdi. GÜBRETAn yeni devreye ald (0850) 811 50 50 numaral Üretici Danma Hattn arayan çiftçilere, uzman ziraat mühendisleri tarafndan bitki besleme konusunda canl destek verilmeye balad. Böylece çiftçiler, tarladan ya da bahçeden istedikleri zaman bu hatt aradklarnda uzmanlarn yardmyla anlk olarak tarmsal üretimle ilgili sorunlarn çözme, bilgi paylama, ürün ve hizmetlerle ilgili bilgi alma imkanna sahip olacak.

ON AYDA 20 BN çFTçYE ÜCRETSZ DANIMANLIK DESTE VERDK

GÜBRETAn Üretici Danma Hatt, hafta içi günlerde 08:30-17:30 saatleri arasnda online danman yardmyla hizmet verecek. Bu saatlerin dnda ve hafta sonunda ise sesli mesaj kaydyla bilgiler alnarak, üreticilere bilgi dönüü salanacak.

GÜBRETAnbilinçli tarm yaygnlatrmaya yönelik çalmalarn anlatan Genel Müdür brahim Yumakl, özellikle son yllarda üreticilerin tarm daha bilinçli ekilde yapma yönündeki çabalarn artrdn gözlemlediklerini belirtti. Yumakl letiim teknolojilerindeki geliimle birlikte üreticiler, önceki yllara göre daha çok aratryor, daha derinlikli sorular soruyor ve doru yöntemleri kullanmaya çalyorlar. klimin tarm üzerindeki olumsuz etkilerinin giderek arttna ahit oluyoruz. Bu durum da üreticileri bilinçli davranmaya tevik ediyor; tarla, bahçe ve balarnda daha fazla zaman geçirerek, bilinçli tarmsal üretim yöntemlerini kullanmalarn zorunlu klyor dedi.

ETM PROGRAMLARINA 100 BN çFç KATILDI

Genel Müdür Yumakl bitki besleme ve koruma alannda her yl 2 bine yakn noktada 100 binden fazla çiftçinin katlmyla eitim toplantlar düzenleyen GÜBRETAn, üretici bilinçlendirme faaliyetlerinde artk arazi çalmalarna arlk vermeye baladn söyledi. Yumakl, böylece Türkiye genelindeki uzman ziraat mühendisi ekibinin çiftçilerle birebir temas kurarak onlar için en uygun çözümleri annda sunmaya çaltklarn belirtti. Yumakl Bu amaçla uzman saha ekiplerimiz üreticilerimizin arazilerini ziyaret ediyor, yetitirdikleri ürünleri yerinde gözlemliyor, gözlem sonuçlarna göre bitki besleme reçeteleri öneriyor. Üreticilerimize yüksek verimli ve üstün kaliteli ürünler yetitirerek emeklerinin karln alabilmeleri için üretim alanlarnda danmanlk hizmeti veriyoruz. Bilinçli tarmn anahtar olan toprak analizine için de yine arazilerinde uygulamal olarak toprak numunesi alma eitimleri veriyoruz. Bu yl Ekim sonuna kadar 10 aylk dönemde toplam 3bin 600 civarnda arazi ziyareti gerçekletirerek, bu bilinçlendirme eitimlerindeyaklak 20 bin üreticimize danmanlk hizmeti verdik diye konutu.

YEN YILDA ARAZ çALIMALARI VE MODEL DENEME ALANLARI ARTACAK

Bu ay itibariyle hizmete giren yeni Üretici Danma Hatt ile çiftçilere danmanlk hizmetini daha etkin hale getirmeyi hedeflediklerini belirten brahim Yumakl, yeni yla yönelik bilinçli tarm eitimi planlamalarnn da devam ettiini söyledi.

Genel Müdür Yumakl, 2018 ylnda sürdüreceimiz bilinçli tarm eitimi toplantlarnn yan sra Türkiye genelindeki arazide danmanlk çalmalarn yaygnlatrarak devam ettireceiz. Uzman saha ekiplerimizin önümüzdeki yl boyunca en az 5 bin araziyi ziyaret ederek 25 bin üreticiye dorudan ve üstelik ücretsiz danmanlk destei vermesini hedefliyoruz dedi.

2018 ylnda farkl bölgelerde farkl ürünlere yönelik olarak baz çiftçilerle ibirliine giderek yaptklar deneme ekimi uygulamalarnn saysn da artrdklarn belirten Yumakl, Pamuk, msr, eker pancar, ayçiçei, çeltik, zeytin ve fndk gibi katma deeri yüksek ürünlerde önder üreticilerimizle ibirliine giderek, bilimsel tekniklere uygun model tarmsal üretim yaplacak deneme alanlar oluturuyoruz. Pamukta en önemli üretim merkezlerinden anlurfa, Diyarbakr ve Aydnda çalacaz. Ayçiçei ve çeltik için Trakyada, eker pancar için ise Konyada deneme alanlar oluturacaz. Zeytin için Bursay ve fndk deneme ekimi için Orduyu tercih ederek saha çalmalarn balattk diye konutu.

brahim Yumakl, bilinçli tarmsal üretim yöntemiyle yüksek verim ve üstün kaliteye ulama örneklerini ortaya koymak amacyla her ürünün hasat döneminde bölgedeki dier üreticiler ve tarmsal paydalarn katlmyla düzenledikleri tarla günü etkinlikleriyle de bu model deneme ekimlerinin sonuçlarn paylamay sürdüreceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git