Ziraat'ten Genç Çiftçi Kredisi

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankanın bu yıl da çiftçilere özel olarak uygulamaya koyduğu Genç Çiftçi Kredisini devam ettireceği bildirildi.

Haberler 19.04.2017 - 08:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziraat Bankas, bu yl da çiftçilere özel olarak uygulamaya koyduu Genç çiftçi Kredisini devam ettirecek.

Ziraatten yaplan açklamada, bankann, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl tarafndan uygulamaya konulan Genç çiftçi Projesi kapsamnda hibe almaya hak kazanan çiftçilere özel olarak uygulamaya koyduu Genç çiftçi Kredisini bu yl da devam ettirdii kaydedildi.

çiftçilere her türlü ihtiyaçlarnda kesintisiz finansman destei salayan banka, tarmda ekonomik ölçee sahip iletmeler oluturulmas, verimliliin ve karlln artrlmas hedefiyle, hibe alarak tarmsal üretim yapmak isteyen genç çiftçilere alacaklar hibe tutarnn 6 katna kadar kredi kullanabilme imkan sunuyor.

Genç çiftçi Kredisi ile ekonomik ölçee daha uygun ve gelir elde etme kapasitesi daha yüksek iletmeler oluturulmas ve bu iletmeler için gerekli iletme sermayesi ihtiyacnn finansmannn salanmas hedefleniyor.

Bankann gençlere yönelik sunduu kredilerden yararlanabilmek için öncelikle Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn Genç çiftçi Program kapsamnda hibe almaya hak kazanmak gerekiyor.

KRED DEVAM EDECEK

Büyükba ve küçükba hayvanclk, arclk, kanatl hayvanclk, kontrollü örtü alt tarm ve mantar yetitiricilii konularnda bakanlk tarafndan verilen hibe tutar, banka tarafndan öz kaynak olarak kabul ediliyor.

Açklamada görülerine yer verilen Ziraat Bankas Kredi Politikalar Genel Müdür Yardmcs M. Cengiz Göebakan, Bankamzca, hibe tutarnn azami üç katna kadar verilen birinci dilim kredi ile iletme kapasitesi oluturuyor, azami birinci dilim kadar olan ikinci dilim kredi ile de oluturulan iletmenin iletme giderlerinin finansmann salyoruz. ifadelerini kulland.

Üretim konularna göre iletme kredilerinde 18 aya, yatrm kredilerinde ise 7 yla kadar vade verebildiklerine iaret eden Göebakan, kredilerin teminatnn ise öncelikle Kredi Garanti Fonu kefaleti ile karlanmasn hedeflediklerini dile getirdi.

Göebakan, konuyla ilgili unlar kaydetti:

Ülke tarmnn istikrarl büyümesine verimli, karl ve sürdürülebilir iletmeler oluturulmasnda desteini her geçen gün artrarak devam ettiren Ziraat Bankas, bundan sonra da çiftçilerimizin desteklenmesi, iletme ölçeklerinin büyütülmesi ve salkl finansman yapsna kavumas için uygun vade, maliyet ve geri ödeme koullaryla yeni uygulamalar gelitirmeyi sürdürmektedir.

Ana Sayfaya Git