Zırhlı araç yatırımına büyük teşvik

Katmerciler firmasının Ankara'da zırhlı araç ve zırhlama alanlarında üretim yapacağı tesisinin üçüncü etabı için gerçekleştirilecek yaklaşık 13 milyon liralık yatırım, teşvik kapsamına alındı.

Haberler 03.08.2017 - 08:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katmerciler firmasnn zrhl araç ve zrhlama alanlarnda üretim ve Ar-Ge çalmalarn yürütecei Ankaradaki tesisi için gerçekletirilecek 13 milyon liralk yeni yatrm, tevik kapsamna alnd. Tümüyle faaliyete geçtiinde toplam büyüklüü 27 bin metrekareyi bulacak tesisin, 18 bin metrekarelik ilaveyle 45 bin metrekareye çkarlmas deerlendiriliyor.

Son dönemde 4x4 taktik tekerlekli zrhl araç Hzr, 4x4 zrhl personel tayc Khan, kompozit seramik zrhlama sistemi Nefer, zrhl ambulans, çok amaçl insansz kara arac, hibrit zrhl araç gibi ürünler gelitiren Katmerciler, savunma sanayisine yönelik üretim yapaca Ankaradaki tesise yatrmlarn sürdürüyor.

Ankara Bakent Organize Sanayi Bölgesinde ilk aamada 5 bin 400 metrekarelik alana bir fabrika ina ederek üretime hazr hale getiren irket, 21 bin 600 metrekarelik arazi üzerine 2 yeni fabrika daha ina etmek üzere çalmalarna devam ediyor. Tesisin 2. ve 3. etaplarnn da bu yln sonunda tamamlanmas hedefleniyor.

Ekonomi Bakanl, yatrm süreci devam eden 3. etap kapsamndaki ileri yatrm teviki kapsamna ald.

Katmercilerin 13 milyon 130 bin liraya hayata geçirecei 3. etap yatr KDV istisnas, yüzde 80 vergi indirimi, yüzde 40 yatrm katks, 7 yl sigorta primi iveren hissesi destei ve faiz destei gibi tevik unsurlarndan yararlandrlacak.

Tesis tümüyle tamamlandnda ylda 756 adet mayna kar korumal, el yapm patlaycya dayankl, taktik tekerlekli zrhl araç üretimiyle 756 adet askeri personel tama arac zrhlamas kapasitesine sahip olacak. Söz konusu kapasiteler ihtiyaca göre yaplandrlarak artrlabilecek.

Katmerciler, Ankara Bakent Organize Sanayi Bölgesindeki tesiste zrhl araç üretiminin yan sra önemli bir yenilie imza atacak. irket, tesiste, Nefer ad verilen ve zrhl araçlarn koruma seviyesinden taviz vermeden hafifletilmesine olanak salayan kompozit zrh seramik üretimi yapmay hedefliyor.

TESSN DAHA DA BÜYÜTÜLMES GÜNDEMDE

Katmerciler cra Kurulu Bakanvekili Furkan Katmerci, AA muhabirine yapt açklamada, savunma sanayisine yönelik gelitirdikleri tüm araçlar Ankaradaki 3 fabrikada üreteceklerini söyledi.

Ankaray, savunma sanayisinde faaliyet gösteren ekosisteme yakn olmak için tercih ettiklerini belirten Katmerci, Ankaradaki entegre yatrmlarmz, tüm milli savunma sanayimiz için bir Ar-Ge, üretim ve çözüm merkezi olsun istiyoruz. dedi.

Tesisi oluturan 3 fabrikann toplam büyüklüünün 27 bin metrekareyi bulacana iaret eden Katmerci, 18 bin metrekare daha yer almay deerlendiriyoruz. htiyaç olmas halinde yatrm daha da büyüteceiz. Toplamda 45 bin metrekarelik bir alandan bahsediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git