Zorlu ramazan mesaisi

Biçerdöverlerle buğday hasadı yapan operatörler, ramazan ayında sıcak havaya rağmen ekmek parası için direksiyon sallıyor.

Haberler 18.06.2017 - 23:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Biçerdöver operatörü Kabata Burada 40 dereceye yakn scaklk var. Ramazan aynda bu scaklkta hasat yapmaya çalyoruz

Havalarn ar derece scak geçtii Güneydouda biçerdöverlerle buday hasad yapan operatörler, ramazanda scak havaya ramen ekmek paras için çalmaya devam ediyor.

Botan çay kysnda, yüksek dalar arasnda bulunan tarlalarda hasat yapan operatörler, ramazan aynda scak havada çalarak evine ekmek paras götürmeye çalyor.

Operatörler, 24 saat esasna göre vardiyal olarak çalarak, günün 12 saatini toz duman içinde tarladan tarlaya geçerek direksiyon banda geçiriyor.

Biçerdöver operatörü Mehmet Kabata, çorumdan geldiini ve 34 yldr hizmet verdikleri sektörde diyar diyar gezerek hasat yaptklarn söyledi.

çORUMDAN GÜNEYDOU

Scak havada oruç tutarak ibadetlerini yerine getirmeye çaltklarn ifade eden Kabata, Burada 40 dereceye yakn scaklk var. Ramazan aynda bu scaklkta hasat yapmaya çalyoruz. Vatandalar bu scakta bulunduu ortam gerei ellerinden geleni yapmaya çalyor. Bir taraftan ramazan bir taraftan bu scaklkta hasat çok zor. dedi.

Tarmda makinelemenin her geçen gün yaygnlamasyla insan gücüne ihtiyacn azaldn aktaran Kabata, birçok çiftçinin kendi hasadn kendi biçerdöveriyle yaptn belirtti.

Hasat için her yln mays ayndan itibaren diyar diyar gezdiklerini dile getiren Kabata, unlar kaydetti:

Mays aynda balyoruz ve biçe biçe Adana, Adyaman, Kahramanmara, anlurfa, Gaziantep ve birçok ile giderek hasat yapyoruz. Son dönemde iklimlerde büyük oranda deime var. Normalde Siirtte hasat zaman bundan 15 gün önce balamas gerekirken hasat dönemi 15 gün geç balam oldu. Geçen ylla bu yl arasnda 15-20 günlük fark var hatta budaylar biçme kvamna daha yeni yeni geliyor.

Biçerdöver operatörü Mustafa Cuma da ramazan aynda ekmek paras için çalmak zorunda kaldn, 3 ay boyunca çiftçilerin hasat döneminin bir parças olacan belirtti.

çiftçi ükrü rgi de scak havada hasat yaptklarn ve çok zorlanmalarna ramen oruçlarn tuttuklarn kaydetti.

Hava scaklklar 40 dereceyi buluyor. Ramazan ay son birkaç yldr yaz aylarna denk geldii için ilerimizi yaparken zorlanyoruz. Allah herkesin ibadetini kabul etsin. diyen rgi, Allahn kendilerine kuvvet verdiini aktard.

Ana Sayfaya Git