Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması ile denetim yaptı.

Haberler 01.12.2020 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne yolunda uygulama yapan ekipler, Ulatrma ve Altyap Bakanlnca hazrlanan ve 2012de yürürlüe giren yönetmelik uyarnca, k artlarna uygun olmayan, kar lastii taklmayan araçlar kontrol etti.

Ekipler kurala uymayan sürücülere cezai ilem uygularken, araçlarna k lastii takan sürücülere teekkür etti.

Sürücülerden Ahmet Yeil, AA muhabirine yapt açklamada, tüm sürücülerin araçlarna k lastii taktrmas gerektiini söyledi.

Vatandalarn can ve mal güvenlii açsndan k lastiinin önemli olduunu anlatan Yeil, kendisinin de yaklak 10 gün önce tedbirlerini aldn ifade etti.

YÜZDE 50 DAHA Y YOL HAKMYET SALAR

Türkiye oförler ve Otomobilciler Federasyonu (TOF) Bakan Vekili Ali Fuat eker ise k lastiinin souk havalarda yaz lastiine oranla yüzde 50 daha iyi yol hakimiyeti saladn bildirdi.

K lastiklerinin art 7 ile eksi 40 derece arasndaki scaklklarda sertlemeyi önleyen yumuak bir bileime ve karl, buzlu yollarda tutunmay artrc klcal desenlere sahip olduunu anlatan eker, Ulatrma ve Altyap Bakanl tebliine göre 1 Aralk-1 Nisan arasnda tüm ticari araçlarda k lastii kullanm zorunluluu bulunuyor. Yasa, zorunluluk kapsamnda olmayan hususi otomobillerde de k lastii kullanmn öneriyor. Ancak araç sahibi ve sürücülere, hava scakl 7 derecenin altna dütüü andan itibaren k lastiine geçmelerini öneriyoruz. diye konutu.

eker, araçlarn ehirler aras yollarda çok sk denetleneceini ve k artlarna uygun lastik takmayanlarn yola devam etmelerine izin verilmeyeceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git