Zorunlu sigorta değişti!

Taraflar arasında uyuşmazlığı en aza indirebilmek amacıyla trafik kazaları sonucu ölen kişilerin yakınlarına yapılacak ödemeler ve sakat kalan kişilere verilecek tazminatlarda yapılacak hesaplamalar somut hale getirildi.

Haberler 21.03.2020 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakanlnn, Karayollar Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortas Genel artlarnda Deiiklik Yaplmasna Dair Genel artlar Teblii, Resmi Gazetede yaymland.

Yaplan düzenlemeyle, destekten yoksun kalma ve sürekli sakatlk tazminatlarnn, taraflar arasnda uyumazla konu edilme durumunu en aza indirebilmek amacyla hesaplamalar somutlatrld. Böylelikle trafik kazalar sonucu ölen kiilerin yaknlarna yaplacak ödemelerde ve sakat kalan kiilere ödenecek tazminatlarda farkl hesaplamalarn önüne geçilecek.

TRAFK SGORTALARI

Trafik sigortasnda kaza sonras tazminat ödemelerinde kiilerden talep edilebilecek belgeler de daha açk hale getirildi.

Ayrca, motorlu araç sigortalar kapsamnda kullanlacak edeer parçalarn sertifikal olmas gerekecek, toplam edeer parça saysna göre en az yüzde 20 yerlilik oran aranacak.

Öte yandan, araçlarda deer kayb, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi nezdinde kurulacak sistem üzerinden sra esasna göre atanan sigorta eksperleri tarafndan aracn rayiç deeri, araçta meydana gelen hasar boyutu ve aracn kilometre üzerinden kullanlmlk düzeyi esas alnarak basit tablolar üzerinden hesaplanacak.

Tebli, 1 Nisanda yürürlüe girecek.

Ana Sayfaya Git