3 aylık bebeğin beynini saran tümör temizlendi

Üç aylık Mehmet Asaf Kılıç bebeğin beyninin yarısını saran tümör, yaklaşık 9 saat süren ameliyatla temizlendi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cahit Kural, "Bu çok nadir görülen bir tümör. Beyni bu kadar dolduran tümör görmek, çoğu zaman mümkün değil. Tümörün hepsini çıkardığımız için kemoterapi düşünmüyoruz" dedi.

Haberler 04.04.2022 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada 1,5 yllk evli Saniye ve Yunus Klç, 3 aylk bebekleri Mehmet Asaf Klçn kafasnn sol tarafnda oluan ilii fark edince anlurfa Eitim ve Aratrma Hastanesine bavurdu. Beyninde kitle olduu belirlenen Asaf bebek, Ankara Salk Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edildi. Asafn çekilen MRnda beynin sol tarafnn tamamen tümör ile kapl olduu tespit edildi. Asaf bebein ameliyat edilmesi kararlatrld ve 9 saat süren operasyonla beynindeki tümör temizlendi. Asaf bebek, tedavi sürecinin ardndan salna kavutu.

ZAMAN KAYBETMEDEN AMELYATA ALDIK

Mehmet Asafn doktoru Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzman Doç. Dr. Cahit Kural, Asaf ilk gördüklerinde yolunda gitmeyen bir eyler olduunu hissetiklerini belirterek, Acil olarak MR çektirdik. Beyin MRnda beynin sol tarafn tamamen dolduran, sa tarafna bas yapan devasa bir kitle vard. Zaman kaybetmeden hemen ameliyata aldk. Ameliyatta tümörün tamamn çkardk. Bu büyüklükte tümörler çok nadir görülür. Beynin yarsn dolduran bir tümördü. Hastamz çok küçük, tümör çok büyük, riskli bir ameliyatt. 8-9 saat süren bir ameliyatn ardndan iyileti, salkl ekilde evine gönderiyoruz dedi.

çkarlan örnekleri ileri inceleme için patoloji bölümüne gönderdiklerini belirten Kural, Atipik koroid pleksus papillomu tans geldi. Bu çok nadir görülen bir tümör. Beyni bu kadar dolduran tümör görmek, çou zaman mümkün deil. Tümörün hepsini çkardmz için kemoterapi düünmüyoruz diye konutu.

MAALLAH MD çOK SALIKLI

Baba Yunus Klç, mutlu olduunu söyleyerek, Ameliyattan önce çok huysuzdu, çok alyordu. imdi çok iyi, beslenmesi de iyi. Maallah çok salkl dedi. Anne Saniye Klç da çok mutluyum, çocuum salna kavutu. Salkl ekilde kucama alabiliyorum. lk belirtileri fark ettiimizde çok tedirgin olmutum. çok ükür, bugünü de gördüm diye konutu.

Ana Sayfaya Git