30 bıçak darbesi hissi görülmedi!

DİYARBAKIR'da, 2016 yılında ağabeyi Ali Kesik'i bıçaklayarak öldüren Mehmet Kesik ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, aşk yaşadığı kayınbiraderini cinayete azmettirdiği öne sürülen Ali Kesik'in eşi Lahime Kesik ise 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 21.04.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahkeme gerekçeli kararnda, Mehmet Kesikin öz aabeyi Ali Kesiki 30 bçak darbesiyle öldürdüü belirtilerek, öldürmenin arz ettii özelliin vahi bir yöntemle gerçekletirilmedii, suçun ileni biçiminin canavarca hisle adam öldürme kavramn tamamlamaya yetmedii kaydedildi.

Diyarbakrda çiftçilik yapan 5 çocuk babas Ali Kesik (42), 8 Ekim 2016 günü 30 yerinden bçaklanarak öldürüldü. Cesedi bo bir arazide bulunan Kesikin yaknlarnn ifadesini alan polis, kardei Mehmet Kesiki (33) çelikili bilgiler vermesi üzerine takibe ald. Mehmet Kesikin, cinayetten önce öldürülen aabeyinin ei Lamihe Kesik (40) ile youn telefon görümesi tespit edildi. Polis, Mehmet Kesikin, cinayet günü araç kiraladn belirledi. Aracn GPS sinyalini takip eden polis, Kesikin olay saatinde cinayetin ilendii bölgede 73 dakika beklediini saptad. MOBESE kaytlarnn incelenmesinde Kesikin kiralad araçla aabeyini takip ettii, olay srasnda tannmamak için yüzünü pou ile kapatt, cinayeti iledikten sonra eve gittii, aabeyinin ölüm haberi üzerine dier aile fertleriyle birlikte alad ortaya çkt.

4 YILDIR YENGEM SEVYORUM

9 Ekim 2016da Mehmet Kesik ve yengesi Lahime Kesik gözaltna alnd. Mehmet Kesik, aabeyi ile domates yetitirip, sattklarn belirterek, Param vermedii için kin güttüm. Yengem Lamiheden aabeyimin eve gitmediini örendim. Yol üzerinde bekledim. Geldiinde niye beklediimi sorunca, bçakla vurmaya baladm. Bçak vurduum srada cebinden bir tomar para çkarp uzatt. Yolun kenarna dütükten sonra pou, bçak ve eldiveni tan altna sakladm. Eve gittiimde, aabeyimi aramaya çktk. Yol kenarnda arabasn gördük. Yengemi 4 yldr seviyorum dedi.

AVUKATIN TRAZI ÜZERNE TUTUKLANDI

lemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen Mehmet Kesik tutuklanrken, yegesi Lamihe ise serbest brakld. Telefon kaytlarn inceleyen polis, Lamihe ve Mehmet Kesik arasnda ak mesajlamalarn tespit edince, telefonlarndaki silinmi mesajlar, özel programla geri getirildi. ncelemede olay günü Lamihe Kesikin Mehmet Kesiki cinayete azmettirdii, einin yerini kaynbiraderine bildirdii ortaya çkt. 26 Ekim 2016 günü savcla bavurarak, Lamihe Kesikin serbest braklmasna itiraz eden Kesik ailesinin avukat Emre Sezer, üphelinin tutuklanmasn istedi. Sezerin bavurusu üzerine, ak yaad kaynbiraderine, Hadi artk bitir bu ii mesaj gönderdii tespit edilen 5 çocuk annesi Lamihe Kesik, olaydan 6 ay sonra, Mart 2017de tutukland.

TANINMAMAK çN POU TAKIP, SESN DETRD

Soruturmann ardndan Mehmet ve Lamihe Kesik hakknda arlatrlm ömür boyu hapis cezas istemiyle iddianame hazrland. ddianamede, aabeyinin geçecei yolu yengesi Lamiheden örenen Mehmet Kesikin tannmamak için pou takt ve sesini deitirdii kaydedildi. Silinen mesajlarda Lamihe Kesikin einin yerini Mehmet Kesike bildirdii belirtilen iddianamede, genç kadnn olay günü kaynbiraderine, Yeter artk, son bulsun, sakn eli bo gelme mesaj gönderdii saptand.

MAKTULÜN ENE CEZA NDRM

Yarglamay yapan Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesi, Mehmet Kesike aabeyine kar Tasarlayarak kasten öldürme suçundan arlatrlm ömür boyu, yasak ak yaad kaynbiraderini eini öldürmesi için azmettirdii iddiasyla yarglanan Lamihe Kesike ise cinayete yardm ettii gerekçesiyle 17 yl ceza verdi. Tutukluk halinin devamna karar verilen sanklarn, suça eilimli olmalar ve olumsuz ilikileri dikkate alnarak, cezada indirim yapmad.

AABEYN 30 BIçAK DARBES LE ÖLDÜRMES VAH BR YÖNTEM DEL

Gerekçeli karar açklayan mahkeme, Lamihe Kesik ile kaynbiraderi Mehmet Kesik arasnda gönül ilikisi olduunu ve sanklarn zaman zaman cinsel ilikiye girdiklerini belirtti. Kararda, Mehmet Kesikin cinayet için araç kiralad, maktulün geldiini görünce domates alma bahanesi ile sesini deitirip, yüzünü kapatt ve arkadan yaklap, 30 bçak darbesi ile aabeyini öldürdüü ifade edildi. Sann aabeyini öldürmek için plan yapt, aabeyinin yerini yengesi Lamiheden örendiini belirten mahkeme, sann suç ilemeye önceden karar verdiini vurgulad. Öldürmenin arz ettii özelliin vahi bir yöntemle gerçekletirilmediini belirten mahkeme, suçun ileni biçiminin canavarca hisle adam öldürme kavramn tamamlamaya yetmediini ifade etti. Cinayetin, irençlii ve ilkellii belli, tehlikelilii vahamet düzeyinde bir düünceden kaynaklanan eylem olmad belirtilen kararda, Tehlikeli ve vahi kötülük eylemi sergileyen psikolojik bir güdüden ve canavarca his saiki ile adam öldürme suçundan bahsedilemeyecei anlalmtr denildi.

TOPLUMUN VCDANINI KANATACAK

Karardaki ifadeleri hayretle karladklarn belirten Avukat Emre Sezer, Maktulün 30 bçak darbesiyle öldürüldüü sabittir. Yargtay içtihatlarna göre canavarca his bulunmazsa bile eylemin ileni biçimi aslnda eziyet çektirmedir. Yargtay içtihadna göre ölüm neticesini gerçekletirmek açsndan gerekli süreyi aarak öldürme varsa, eziyet çektirme olmas lazm. 30 bçak darbesi ile belli süre kiinin canl olduu da dikkate alndnda, ortada bir eziyet çektirme var. Canavarca bir his olmazsa da eylemin gerçekletirilme ekli eziyet çektirmeye girmektedir. Maktulde silah veya kendini savunacak bir ey yok. Arkas dönük vaziyette öldürülmü. Kararda geçen ilkellii ve irençlii belli bir eylem olmad ifadesinin toplum vicdann kanataca kansndayz. Bu anlamda da bozulma talebiyle istinaf bavurusu yaptk. Kararn bozulacana ve adaletin yerini bulacana inanyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git