Aydoğan'a tutuklama çıktı!

Terör soruşturması kapsamında tutuklu yargılandığı davada serbest bırakılan ve savcılıkça tahliyesine itirazda bulunulan HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan hakkında yeniden yakalama kararı çıkartıldı.

Haberler 03.05.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmas kapsamnda tutuklu yargland davada tahliye edilen HDP Diyarbakr Milletvekili Nursel Aydoan hakknda savcln itiraz üzerine tutuklanmasna yönelik yakalama karar verildi.

Hakknda açlan davann Diyarbakr 4. Ar Ceza Mahkemesinde 21 Nisanda görülen ilk durumasnda tahliye karar verilmesi üzerine, savcln yapt itiraz, üst mahkeme olan 5. Ar Ceza Mahkemesince deerlendirildi.

Savcnn itirazn yerinde bulan mahkeme Aydoann, iledii suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ile 2. Ar Ceza Mahkemesince terör örgütü üyesi olmamakla beraber örgüt adna suç ilemek suçundan 4 yl 8 ay 7 gün hapis cezasnn kesinlemesini gerekçe göstererek tutuklanmasna yönelik yakalama karar çkartlmasn kararlatrd.

- stenen ceza

ddianamede, HDP Diyarbakr Milletvekili Nursel Aydoan hakknda, silahl terör örgütüne üye olmak, 14 kez terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet, suç ve suçluyu övmek, halk kin ve dümanla tahrik etmek ve halk kanunlara uymamaya tahrik etmek suçlarndan 26 yldan 103 yla kadar hapis ile mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep ediliyor.

Terör soruturmas kapsamnda tutuklandktan sonra dosyas yetkisizlik kararyla rnaktan Diyarbakra gönderilen Aydoann 21 Nisanda yarglanmasna balanmt. Durumada Aydoann tahliyesine karar verilmiti. Savclkça tahliye kararna itirazda bulunulmutu.

Ana Sayfaya Git